IEG Stravovacie služby

Jedálny lístok

Jedáleň SAV Dúbravská cesta č.9, výdaj stravy je v čase od 11:00 do 13:00 hod.

 

Pondelok Polievka: Karfiolová mliečná – k M5 bez lepku a laktózy 0,35 1,7
16.09.2024 1 Kuracie prsia zapekané s hráškom a syrom, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1,7
2 Cuketový prívarok, varené vajce 2ks, chlieb 350/2ks/80 1,3,7
3 Osie hniezdá so škoricou 300 1,3,7
4 Bravčový rezeň v trojobale, dusená ryža s kukuricou, šalát 120/200/150 1,3,7
Vhodné pre deti 5 Kurací steak, omáčka so zázvorom a hrozienkami, opekané zemiaky bez lepku a laktózy 120/150/200  
Zeleninový tanier Z Rybie filé v trojobale, coleslaw kapustový šalát s hrozienkami 120/350 1,3,4,7
Ovocný tanier O Ovocný balíček 650  
 
  váha / objem / počet alergény
Utorok Polievka: Zemiaková zo sójou, chlieb – k M5 bez lepku a laktózy 0,35/30 1,6
17.09.2024 1 Štefánska pečienka plnená vajíčkom, opekané zemiaky s petržlenovou vňaťou 130/150/200 1,3,
2 Lečo z čerstvej zeleniny a klobásou, varené zemiaky 250/250  
3 Zemiakové šúlance s praženou strúhankou poliate maslom 300 1,3,7
4 Bravčový rezeň Corgon bleu, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Vhodné pre deti 5 Bravčové rezančeky na tatranský spôsob s čučoriedkami, dusená ryža bez lepku a laktózy 120/150/200  
Zeleninový tanier Z Indický cestovinový s kuracími kúskami a ananásom 450 1,3,7
Ovocný tanier O Ovocný balíček 650  
 
  váha / objem / počet alergény
Streda Polievka: Paradajková s bulgurom – k M5 bez lepku a laktózy 0,35 1
18.09.2024 1 Teľacie dusené na hrášku, prešpikované slaninou, zemiaková kaša, šalát 120/150/300/150 1,7
2 Farebná cestovina so zeleninou, syrová omáčka 250/250 1,3,7
3 Žemľovka s tvarohom a jablkami, cukrová posýpka 300 1,3,7
4 Kuracie stehno s kosťou v trojobale, zemiakový šalát kyslý 190/300 1,3,7
Vhodné pre deti 5 Kuracie soté so šampiňónmi a kukuricou, dusená ryža, bez lepku a laktózy 120/150/200  
Zeleninový tanier Z Zeleninový balíček so šunkou a vajíčkom 450 3,7
Ovocný tanier O Ovocný balíček 650  
 
  váha / objem / počet alergény
Štvrtok Polievka: Kelová so zemiakmi – k M5 bez lepku a laktózy 0,35 1
19.09.2024 1 Sviečková na smotane, parená knedľa 120/200/160 1,3,7,10
2 Dusený špenát, varené vajce 2 ks, varené zemiaky 250/2 ks/250 1,3,7
3 Dukátové buchtičky a vanilkovým krémom 300 1,3,7
4 Syr so šunkou v trojobale, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/250/50 1,3,7
Vhodné pre deti 5 Teľacie rezančeky so špargľou, dusená ryža, bez lepku a laktózy 120/150/200  
Zeleninový tanier Z Indický cestovinový s kuracími kúskami a ananásom 450 1,3,7
Ovocný tanier O Ovocný balíček 650  
 
  váha / objem / počet alergény
Piatok Polievka: Kurací vývar s cestovinou – k M5 bez lepku a laktózy 0,35 1
20.09.2024 1 Rybie filé v trojobale, zemiakový šalát kyslý 130/300 1,3,4,7
2 Zapekaná brokolica s vajcom a so syrom, varené zemiaky 250/250 3,7
3 Štrúdľa s makom a jablkami, vanilková posýpka 300 1,3,7
4 Kuracie stehno bez kosti v trojobale, zeleninová ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Vhodné pre deti 5 Prírodný kurací rezeň, prírodná omáčka, dusená ryža, bez lepku a laktózy 120/150/200  
Zeleninový tanier Z Rybie filé v trojobale, coleslaw kapustový šalát s hrozienkami 120/350 1,3,4,7
Ovocný tanier O Ovocný balíček 650  
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem -počet alergény

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 7:30 hod

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

 Upozornenie: pri objednaní elektronicky emailom pripadne formou SMS  počkajte na správu o prijatí objednávky do systému v opačnom prípade nás kontaktujte telefonicky tel.: 0917 111 552

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania, námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: biz@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.