IEG Stravovacie služby

Jedálny lístok

Extra Ponuka – Cena 8,60€ v hotovosti, alebo 2 ks platné lístky IEG v príslušnej nominálnej hodnote minimálne 7,60€, možnosť objednania aj viac porcií.
Extra ponuku objednávajte ako Menu 5A alebo 5B u svojho vydávajúceho personálu, prípadne objednávkou minimálne deň vopred do 15:00 hod.
Týždenný ponukový jedálny lístok platný od: 24.09.2018
Pondelok Polievka: 1 Cícerová so zeleninou 0,35 1,3,7,9
2 Fazuľková kyslá 0,35 1,3,10
24.09.2018 1 Prírodné bravčové karé na hrášku, dusená tarhoňa, šalát 120/150/200/150 1,3,7,9
2 Zemiakový prívarok, varené vajce, chlieb 300/2ks/90 1,3,7,9
3 Hanácke koláče 300 1,3,7
4 Kuracie prsia vyprážané v syrovo-cesnakovom cestíčku, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Fazuľový s tuniakom a cestovinou 450 4,7
O Ovocný šalát 500  
 
Utorok Polievka: 1 Kurací vývar s rezancami 0,35 1,3,9
2 Tekvicová kyslá 0,35 1,3,7
25.09.2018 1 Hovädzie varené, chrenová omáčka, parená knedľa 120/220/160 1,3,7
2 Granatierský pochod, kyslá uhorka 350/80 1,3,7
3 Kakaový kysnutý závin 300 1,3,7
4 Vyprážané kuracie stehno s kosťou, dusená ryža s hráškom, šalát 220/200/150 1,3,7
Z Coleslaw s jogurtom a vyprážaným filé/kapusta, cibuľa, zeler, mrkva, jogurt 450 3,4,7,9
O Ovocný šalát 500  
 
Streda Polievka: 1 Krupicová s vajcom 0,35 1,3,7
2 Goralská 0,35 1,3,7
26.09.2018 1 Čevabčiči, tatárska omáčka, varené zemiaky 150/50/220 1,3,7
2 Červená fazuľa v paradajkovom pretlaku, pečená klobása, chlieb 150/220/60 1,3,7
3 Dukátové buchtičky s kakaovým krémom 300 1,3,7
4 Hovädzí guláš mexický, dusená ryža, šalát 300/200/150 1,3,7
Z Grécky šalát s feta syrom 450 3,6,7,9
O Ovocný tanier 700  
 
Štvrtok Polievka: 1 Šošovicová kyslá so zemiakmi 0,35 1,3,7
2 Karfiolová 0,35 1,3,7
27.09.2018 1 Segedínsky guláš, parená knedľa 300/160 1,3,7,10
2 Ryžové rezance so zeleninou a kuracím mäsom 400 1,3,7
3 Osie hniezda s kakaom 300 1,3,7
4 Vyprážané kuracie prsia plnené syrom a šunkou, dusená ryža, šalát 150/200/150 1,3,7
Z Čínsky šalát, grilované tofu / kukurica, pór, mrkva, šampiňóny,arašidy/ 450 1,3,7
O Ovocný šalát 500  
 
Piatok Polievka: 1 Zeleninová s cestovinou 0,35 1,3,7
2 Frankfurtská polievka s párkom 0,35 1,3,7
28.09.2018 1 Vyprážaný bravčový rezeň, dusená ryža so zeleninou, šalát 120/220/150 1,3,7
2 Špagety ,,Bologne-se“ 400 1,3,7
3 Kapustníky sladké 300 1,3,7
4 Kuracie prsia na paprike, halušky 120/200/220 1,3,7
Z Jarný šalát /listový, reďkovka, cibuľka, kukurica, syr, vajíčko 450 1,3,7
O Ovocný tanier 700  
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény

Pondelok Polievka: 1 Zeleninová s ovsenými vločkami 0,35 1,3,7
2 Šošovicová kyslá 0,35 1,3,7
01.10.2018 1 Cigánske bravčové karé, dusená ryža, šalát 120,150,220/150 1,3,7
2 Farebné cestoviny so zeleninou a syrovou omáčkou 250/200 1,3,7
3 Domažlické koláče 300 1,3,7
4 Kuracie prsia orientálne, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1,3,7
Z Cestovinový s tuniakom a fazuľou/cibuľa/ 450 1,3,4,6,7
O Ovocný tanier 700  
Extra ponuka 5A Bagetový balíček – bageta šunková, voda jemne perlivá 0,5 lt, keks 200/0,5/50 1,3,7
5B      
 
Utorok Polievka: 1 Zemiaková kyslá Kulajda 0,35 1,3,7
2 Francúzska polievka 0,35 1,3,7
02.10.2018 1 Bravčové stehno na paprike, maslové halušky 120/200/200 1,3,7
2 Šampiony na paprike, cestovina 120,150,200/150 1,3,7
3 Makovo-lekvárovo-tvarohový koláč 300 1,3,7
4 Bravčový rezeň čiernohorský, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Coleslaw s jogurtom a vyprážaným filé/kapusta, cibuľa, zeler, mrkva, jogurt 450 1,3,7
O Ovocný šalát 500  
Extra ponuka 5A Bagetový balíček – bageta šunková, voda jemne perlivá 0,5 lt, keks 200/0,5/50 1,3,7
5B      
 
Streda Polievka: 1 Fazuľová so širokými rezancami 0,35 1,3,7
2 Zeleninovo, hubová polievka, cestovina 0,35 1,3,7
03.10.2018 1 Kuracia roláda pečená v lístkovom ceste, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/240/60 1,3,7,10
2 Zeleninové rizoto s hubami, strúhaný syr, šalát 350/30/150 1,3,7
3 Parené buchty s kakaom 300 1,3,7
4 Bravčové stehno znojemské, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1,3,7
Z Zeleninový zo salámou /paprika, paradajky, uhorka, pór, kapusta, ol.olej/ 400/50 1,3,7,10
O Ovocný tanier 700  
Extra ponuka 5A Bagetový balíček – bageta šunková, voda jemne perlivá 0,5 lt, keks 200/0,5/50 1,3,7
5B      
 
Štvrtok Polievka: 1 Slepačia s rezancami 0,35 1,3,7
2 Kelová s párkom 0,35 1,3,7
04.10.2018 1 Hovädzie varené s kôprovou omáčkou, knedľa parená 120,200,160 1,3,7
2 Vyprážaný karfiol, varené zemiaky, tatárská omáčka 200/250/60 1,3,7,10
3 Tvarohové šatôčky 300 1,3,7
4 Bravčová pečená krkovička, slovenská ryža, šalát 120/150/190/150 1,3,7
Z Grécky šalát s feta syrom 450 1,3,7,10
O Ovocný šalát 500  
Extra ponuka 5A Bagetový balíček – bageta šunková, voda jemne perlivá 0,5 lt, keks 200/0,5/50 1,3,7
5B      
 
Piatok Polievka: 1 Špenátová 0,35 1,3,7
2 Držková zo zemiakmi 0,35 1,3,7
05.10.2018 1 Pečené kurča, dusená ryža, šalát 250/200/150 1,3,7
2 Zapečená cestovina s vajcom, zeleninou, smotanou a syrom, paradajkový 350/150 1,3,7
3 Palacinky s džemom a čokoládou 300 1,3,5,7
4 Hovädzí perkelt, dusená ryža, šalát 300/200/150 1,3,7
Z Grécke tzatziky /uhorka, kyslá smotana,/ 400/50 1,3,7
O Ovocný tanier 700  
Extra ponuka 5A Bagetový balíček – bageta šunková, voda jemne perlivá 0,5 lt, keks 200/0,5/50 1,3,7
5B      
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 8:20hod

( v pracovných dňoch )

objednávky a dohlášky po tomto termíne nebudú akceptované.

Od 13.11.2017 je možné objednať a dohlásiť obedové menu v deň doručenia iba výberom z ponuky

menu 1 alebo menu 6

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

V prípade že si prajete výber z celej ponuky jedálneho lístka využite možnosť objednania deň pred dodaním obedového menu najneskôr do 18:00hod na e-mailovej adrese objednavky@vasestravovanie.sk

( v pracovných dňoch )

V prípade že ste si nevybrali z dennej ponuky pripravili sme pre vás

DENNÚ PRÍLOHU K JEDÁLNEMU LÍSTKU

Menu č. 6

toto menu je možné objednať na každý pracovný deň nasledovne:

6 – Vyprážaný bravčový rezeň 110 gr. / v surovom stave /

v pondelok, štvrtok príloha dusená ryža 200 gr, šalát 0,15 kg

v utorok, piatok príloha opekané zemiaky 220 gr. šalát 0,15 kg

v stredu príloha zemiakový šalát na kyslo 250 gr.

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.