IEG Stravovacie služby

Jedálny lístok

Jedáleň SAV Dúbravská cesta č.9 – výdaj stravy je cez okienko z hlavného vstupu do jedálne v čase od 11:00 do 13:00 hod. 

 

 

Pondelok Polievka: 1 Slepačia s rezancami 0,35 1
12.04.2021 1 Bravčové stehno na smotane, parená knedľa 120/200/160 1,3,7
2 Zeleninové rizoto s cícerom a syrom, šalát 400/150 1,7
3 Pečené buchty s nutelou 300 1,3,7
4 Vyprážaný kurací rezeň bačovský, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Zeleninový balíček kurací 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Utorok Polievka: 1 Goralská 0,35 1
13.04.2021 1 Zbojnícka pochúťka v zemiakovej placke, šalát 300/2ks/150 1,3,7
2 Šampiňony na paprike, cestovina 300/250 1,7
3 Cestovina s tvarohom a hrozienkami 300 1,7
4 Pečené kurča, dusená ryža, šalát 250/100/200/150 1
Z Zeleninový balíček s údeným lososom 400 4
O Ovocný balíček 650  
 
Streda Polievka: 1 Fazuľová s paprikou 0,35 1
14.04.2021 1 Maďarský guláš hovädzí, parená knedľa 120/280/160 1,3,7
2 Lokše plnené kuracou pečienkou, kyslá uhorka 300/2 ks/80 1,3
3 Slivkový kysnutí osúch 300 1,3,7
4 Vyprážaný bravčový rezeň čiernohorský, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Zeleninový balíček s mozarellou 400 7
O Ovocný balíček 650  
 
Štvrtok Polievka: 1 Špenátová s vajcom 0,35 1,3
15.04.2021 1 Kuracie prsia vajnorské, slovenská ryža, šalát 120/170/200/150 1,3
2 Zapekané zemiaky zo zeleninou a syrom 450 3,7
3 Tvarohové knedle s praženou strúhankou a marmeládou 300 1,3,7
4 Vyprážaný syr, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/250/50 1,3,7
Z Zeleninový balíček s pečenou bravčovou panenkou 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Piatok Polievka: 1 Francúzská   1
16.04.2021 1 Vyprážané kuracie stehno s kosťou, zemiakový šalát kyslý 220/300 1,3,7
2 Zemiakový prívarok, varené párky 2ks, vajce 1ks, chlieb 300/2 ks/1 ks/80 1,3,7
3 Lekvárové perky s makom 300 1,3
4 Pečené kuracie prsia orintálné, dusená ryža, šalát 120/170/200/150 1
Z Zeleninový balíček s vyprážaným rybím filé 400 4
O Ovocný balíček 650
Pondelok Polievka: 1 Hovädzí vývar s cestovinou 0,35  
19.04.2021 1 Bravčové karé na hrášku, dusená ryža, šalát 120/170/200/150 1
2 Kelový prívarok, pečená klobása, chlieb 350/100/80 1
3 Kysnuté rohličky makové 300 1,3,7
4 Vyprážaný kurací rezeň v sezame, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7,11
Z Zeleninový balíček kurací 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Utorok Polievka: 1 Kapustová 0,35 1
20.04.2021 1 Morčacie stehno na šampiňónoch, slovenská ryža, šalát 120/170/200/150 1
2 Francúzske zemiaky 400 1,3,7
3 Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom 300 1,3,7
4 Vyprážaný encián, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/250/150 1,3,7
Z Zeleninový balíček s údeným lososom 400 4
O Ovocný balíček 650  
 
Streda Polievka: 1 Cícerová 0,35 1,7
21.04.2021 1 Mletý rezeň zo syrom, majonézový šalát 120/300 1,3,7
2 Šampiňony na cesnaku, zemiaková kaša 300/250 1,7
3 Kysnutý kakaový závin 300 1,3,7
4 Prírodný bravčový rezeň belehradský, dusená ryža, šalát 120/170/200/150 1
Z Zeleninový balíček s mozarellou 400 7
O Ovocný balíček 650  
 
Štvrtok Polievka: 1 Šampiňónová kyslá 0,35 1,7
22.04.2021 1 Hovädzie stehno poľovnícke, knedľa parená 120/220/160 1,3,7
2 Pikantná cestovina s údeným mäsom, syr 430/30 1,3,7
3 Ryžový nákyp s ovocím a sirupom 300 3,7
4 Vyprážaný kurací rezeň v brokolicovom cestíčku, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Zeleninový balíček s pečenou bravčovou panenkou 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Piatok Polievka: 1 Karfiolová mliečna 0,35 1,7
23.04.2021 1 Pečené kurča, dusená ryža s hráškom, šalát 250/200/150 1
2 Bryndzové halušky, mlieko 400/180 1,3,7
3 Lievance s džemom a čokoládou 300 1,3,7
4 Hovädzie stroganov, dusená ryža, šalát 120/200/200/150 1
Z Zeleninový balíček s vyprážaným rybím filé 400 4
O Ovocný balíček 650

 

 

Pri dovoze stravy ste povinný stravu prevziať ihneď po dovoze pri vozidle, vodič je povinný mať ochranné pomôcky minimálne tvárové rúško a manipulačné rukavice, odberateľ je povinný taktiež počas odberu stravy mať minimálne tvárové rúško. Vodičovi sa prísne zakazuje vstupovať do priestorov odberateľa. V prípade nerešpektovania nebude strava dovážaná.

Pokiaľ ste v karanténe bezodkladne túto informáciu podajte obsluhe pri nahlásení objednávky.

Dôležitá informácia pre verejnosť

Verejnosti odporúčame dodržiavať preventívne opatrenia, ktoré sú účinné vo vzťahu ku kvapôčkovým nákazám

(patrí medzi ne aj COVID-19):

  • umývať si ruky často mydlom a teplou vodou, najmenej pod dobru 20 sekúnd. Ak nie je k dispozícii mydlo a voda, treba použiť dezinfekčný prostriedok na ruky na báze alkoholu
  • očí, nosa i úst sa nedotýkajte neumytými rukami
  • zakrývať si nos a ústa pri kašľaní a kýchaní jednorazovou papierovou vreckovkou a následne ju zahoďte do koša
  • vyhýbať sa blízkemu kontaktu s ľuďmi, ktorí javia príznaky nádchy alebo chrípky
  • dodržiavať vzdialenosť najmenej jeden meter medzi vami a kýmkoľvek kto kašle alebo kýcha
  • zvážiť účasť na hromadných podujatiach, respektíve oblastí s vysokou koncentráciou ľudí
  • v domácnosti dbajte na zvýšenú dezinfekciu povrchov
  • ak ste chorý, zostaňte doma a telefonicky kontaktujte svojho ošetrujúceho lekára, ktorý určí ďalší postup liečby

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 7:30hod

( v pracovných dňoch )

objednávky a dohlášky po tomto termíne nebudú akceptované.

Ostatné do-objednávky sú dočasne nedostupné

Objednať a dohlásiť obedové menu v deň doručenia je možné iba výberom z ponuky

menu 1 alebo menu 6

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

V prípade že si prajete výber z celej ponuky jedálneho lístka využite možnosť objednania deň pred dodaním obedového menu najneskôr do 18:00hod na e-mailovej adrese objednavky@vasestravovanie.sk

( v pracovných dňoch )

V prípade že ste si nevybrali z dennej ponuky pripravili sme pre vás

DENNÚ PRÍLOHU K JEDÁLNEMU LÍSTKU

Menu č. 6

toto menu je možné objednať na každý pracovný deň nasledovne:

6 – Vyprážaný bravčový rezeň 120 g. / v surovom stave /

v pondelok, štvrtok príloha dusená ryža 200 g, šalát 150 g.

v utorok, piatok príloha opekané zemiaky 220 g. šalát 150 g.

v stredu príloha zemiakový šalát na kyslo 250 g.

Menu so sebou – Cena 4,20€ v hotovosti, alebo 1 ks platný lístok IEG v príslušnej nominálnej hodnote, možnosť objednania aj viac porcií ( pokiaľ je platba lístkom IEG s menšou nominálnou hodnotou vyžaduje sa doplatok ) .

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.