IEG Stravovacie služby

Jedálny lístok

Jedáleň SAV Dúbravská cesta č.9 – výdaj stravy je cez okienko z hlavného vstupu do jedálne v čase od 11:00 do 13:00 hod. 

Pondelok Polievka: 1 Kurací vývar s rezancami 0,35 1
23.11.2020 1 Prírodné bravčové karé znojemské, dusená tarhoňa, šalát 120/150/200/150 1
2 Zemiakový prívarok, varené vajce, chlieb 350/2 ks/80 1,3,7
3 Kysnutý kakaový koláč 300 1,3,7
4 Vyprážané kuracie prsia čiernohorské, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Zeleninový balíček kurací 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Utorok Polievka: 1 Tekvicová kyslá 0,35 1,7
24.11.2020 1 Pečené kuracie prsia, hubové rizoto, uhorka 120/150/200/80 1
2 Držky na maďarský spôsob, chlieb 400/80 1
3 Zemiakové slivkové knedle s makom 300 1,3,7
4 Vyprážaný bravčový rezeň, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Zeleninový balíček s údeným lososom 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Streda Polievka: 1 Karfiolová 0,35 1,7
25.11.2020 1 Hovädzie varené, chrenová omáčka, parená knedľa 120/200/160 1,3,7
2 Špenát, varené vajce, varené zemiaky 200/2ks/250 1,3,7
3 Parené buchty s kakaom 300 1,3,7
4 Bravčový rezeň s tekvicovými jadierkami, varené zemiaky, uhorka 120/250/80 1,3,7
Z Zeleninový balíček s enciánom 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Štvrtok Polievka: 1 Goralská 0,35 1,7
26.11.2020 1 Kuracie stehno na paprike, halušky 150/200/250 1,3,7
2 Francúzske zemiaky, kyslá uhorka 400 1,3,7
3 Osie hniezda so škoricou 300 1,3,7
4 Kurací rezeň vyprážaný v troj obale, zemiakový šalát kyslý 120/300 1,3,7
Z Zeleninový balíček s pečeným kuracím stehnom 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Piatok Polievka: 1 Hovädzia s cestovinou 0,35 1
27.11.2020 1 Hovädzí guláš debrecínsky, ryža so zeleninou, uhorka 350/200/80 1
2 Špagety carbonara 450 1,3
3 Tvarohový nákyp s ovocím 300 1,3,7
4 Vyprážaný kurací cordon-blue, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/250/50 1,3,7
Z Zeleninový balíček s vyprážaným rybím filé 400  
O Ovocný balíček 650
Pondelok Polievka: 1 Zeleninová s cestovinou 0,35 1
30.11.2020 1 Bravčové stehno záhradnícke, parená knedľa 120/200/160 1,3,7
2 Šošovicový prívarok, varené vajce, varený párok, chlieb 300/1ks/2ks/80 1,3,7
3 Pečené buchty zo slivkovým lekvárom 300 1,3,7
4 Kuracie stehno vykostené vyprážané, zeleninové rizoto, šalát 120/200/150 1,7,3
Z Zeleninový balíček kurací 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Utorok Polievka: 1 Hráškovo-mrkvová polievka s mušličkami 0,35 1
01.12.2020 1 Hovädzí tokáň na červenom víne, zeleninová ryža, šalát 120/200/200/150 1
2 Vyprážaná bravčová pečeň, varené zemiaky, tatárska omáčka 150/250/50 1,3,7
3 Orechové rohlíčky 300 1,3,7,8
4 Kurací rezeň vyprážaný v trojobale, zemiakový šalát majonézový 120/300 1,3,7
Z Zeleninový balíček s údeným lososom 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Streda Polievka: 1 Cesnaková 0,35 1,7,
02.12.2020 1 Kuracie mäso na smotane, halušky 120/200/250 1,3,7
2 Zemiaková roláda plnená údeným mäsom, dusená kyslá kapusta 250/300 1,3
3 Lievance s džemom a čokoládou 250/50 1,3,7
4 Bravčový rezeň vyprážaný v trojobale, zemiakový šalát majonézový 120/300 1,3,7
Z Zeleninový balíček s enciánom 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Štvrtok Polievka: 1 Pórová s vajcom 0,35 1,3,7
03.12.2020 1 Segedínsky guláš, parená knedľa 350/160 1,3,7
2 Zaprávaná zelenina, varené vajce, varené zemiaky 350/2ks/250 1,3,
3 Biskupský chlebík s kandizovaným ovocím 300 1,3,
4 Vyprážaný encián v zemiakovom cestíčku,varené zemiaky, tatárska omáčka 100/250/50 1,3,7
Z Zeleninový balíček s pečeným kuracím stehnom 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Piatok Polievka: 1 Zeleninový boršč 0,35 1
04.12.2020 1 Vyprážané rybie filé, zemiakové pyré, šalát 120/250/150 1,3,7
2 Zeleninový bulgur, syr, šalát 350/30/150 1,7,
3 Tvarohové knedle s opečenou strúhankou a marmeládou 300 1,7
4 Vyprážaný kurací rezeň gordonblue, zemiakové pyré, šalát 120/250/150 1,3,7
Z Zeleninový balíček s vyprážaným rybím filé 400  
O Ovocný balíček 650

          

Pri dovoze stravy ste povinný stravu prevziať ihneď po dovoze pri vozidle, vodič je povinný mať ochranné pomôcky minimálne tvárové rúško a manipulačné rukavice, odberateľ je povinný taktiež počas odberu stravy mať minimálne tvárové rúško. Vodičovi sa prísne zakazuje vstupovať do priestorov odberateľa. V prípade nerešpektovania nebude strava dovážaná.

Pokiaľ ste v karanténe bezodkladne túto informáciu podajte obsluhe pri nahlásení objednávky.

Dôležitá informácia pre verejnosť

Verejnosti odporúčame dodržiavať preventívne opatrenia, ktoré sú účinné vo vzťahu ku kvapôčkovým nákazám

(patrí medzi ne aj COVID-19):

  • umývať si ruky často mydlom a teplou vodou, najmenej pod dobru 20 sekúnd. Ak nie je k dispozícii mydlo a voda, treba použiť dezinfekčný prostriedok na ruky na báze alkoholu
  • očí, nosa i úst sa nedotýkajte neumytými rukami
  • zakrývať si nos a ústa pri kašľaní a kýchaní jednorazovou papierovou vreckovkou a následne ju zahoďte do koša
  • vyhýbať sa blízkemu kontaktu s ľuďmi, ktorí javia príznaky nádchy alebo chrípky
  • dodržiavať vzdialenosť najmenej jeden meter medzi vami a kýmkoľvek kto kašle alebo kýcha
  • zvážiť účasť na hromadných podujatiach, respektíve oblastí s vysokou koncentráciou ľudí
  • v domácnosti dbajte na zvýšenú dezinfekciu povrchov
  • ak ste chorý, zostaňte doma a telefonicky kontaktujte svojho ošetrujúceho lekára, ktorý určí ďalší postup liečby

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 7:30hod

( v pracovných dňoch )

objednávky a dohlášky po tomto termíne nebudú akceptované.

Ostatné do-objednávky sú dočasne nedostupné

Objednať a dohlásiť obedové menu v deň doručenia je možné iba výberom z ponuky

menu 1 alebo menu 6

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

V prípade že si prajete výber z celej ponuky jedálneho lístka využite možnosť objednania deň pred dodaním obedového menu najneskôr do 18:00hod na e-mailovej adrese objednavky@vasestravovanie.sk

( v pracovných dňoch )

V prípade že ste si nevybrali z dennej ponuky pripravili sme pre vás

DENNÚ PRÍLOHU K JEDÁLNEMU LÍSTKU

Menu č. 6

toto menu je možné objednať na každý pracovný deň nasledovne:

6 – Vyprážaný bravčový rezeň 120 g. / v surovom stave /

v pondelok, štvrtok príloha dusená ryža 200 g, šalát 150 g.

v utorok, piatok príloha opekané zemiaky 220 g. šalát 150 g.

v stredu príloha zemiakový šalát na kyslo 250 g.

Menu so sebou – Cena 4,20€ v hotovosti, alebo 1 ks platný lístok IEG v príslušnej nominálnej hodnote, možnosť objednania aj viac porcií ( pokiaľ je platba lístkom IEG s menšou nominálnou hodnotou vyžaduje sa doplatok ) .

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.