IEG Stravovacie služby

Jedálny lístok

Pondelok Polievka: 1 Hrachová 0,35 1,7
2  
10.08.2020 1 Bravčové stehno na smotane, parená knedľa 120/200/160 1,3,7
2 Penne cestoviny, kuracie mäso, omáčka carbonára, bazalka 250/250 1,7
3 Pečené buchty s nutelou 300 1,3,7
4 Vyprážaný kurací rezeň v kukuričných lupienkoch, dusená ryža, uhorka 120/200/80 1,3,7
5 Ovocný balíček 650  
 
Utorok Polievka: 1 Slepačia s rezancami 0,35 9
2  
11.08.2020 1 Čevapčiči, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/250/50 1,3,7
2 Červená fazuľa v paradajkách s obyčajným párkom, zemiaková placka 200/100/2ks 1,3
3 Tvarohová žemlovka s hrozienkami 300 1,3,7
4 Vyprážaný bravčový rezeň čiernohorský, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
5 Ovocný balíček 650  
 
Streda Polievka: 1 Krupicová s vajcom 0,35 1,3
2  
12.08.2020 1 Bravčový závitok na španielsky spôsob, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1,3
2 Dusený karfiol na pare, syrová omáčka, cestoviny 150/200/250 1,3,7
3 Slivkový kysnutí osúch 300 1,3,7
4 Vyprážaný bravčový rezeň čiernohorský, dusená ryža, uhorka 120/200/80 1,3,7
5 Ovocný balíček 650  
 
Štvrtok Polievka: 1 Paradajková 0,35 1
2  
13.08.2020 1 Hovädzie stehno varené, chrenová omáčka, knedľa 120/200/160 1,3,7
2 Držky na maďarský spôsob, knedľa 400/160 1,3,7
3 Tvarohové knedle s praženou strúhankou a marmeládou 300/50 1,3,7
4 Vyprážaný syr, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/250/50 1,3,7
5 Ovocný balíček 650  
 
Piatok Polievka: 1 Goralská 0,35 1,3,7
2  
14.08.2020 1 Vyprážané rybie filé, zemiakový šalát kyslý 120/300 1,3,7
2 Zapekaná brokolica s vajcom a syrom, varené zemiaky 250/250 3,7
3 Domažlické koláče 300 1,3,7
4 Hovädzí guláš mexický, dusená ryža, uhorka 300/200/80 1,3
5 Ovocný balíček 650
Pondelok Polievka: 1 Hovädzí vývar s cestovinou 0,35l   1,3,9
2  
17.08.2020 1 Bravčové stehno s mladým hráškom, slovenská ryža, šalát 120/150/200/ 1
2 Dusený špenát, varené vajcia, varené zemiaky 200/2ks/250/ 1,3,7
3 Pečené buchty zo slivkovým lekvárom 300 1,3,7
4 Vyprážaný bravčový rezeň s tekvicami, dusená ryža, uhorka 120/200/80 1,3,7
5 Ovocný balíček 650  
 
Utorok Polievka: 1 Fazuľová so zeleninou a zemiakmi 0,35l   1,3
2  
18.08.2020 1 Plnená paprika, paradajková omáčka, varené zemiaky 150/150/250 1,3,7
2 Pečený obyčajný párok, hrachová kaša, chlieb 150/300//2ks 1,3,7
3 Orechové rohlíčky 300 1,3,7,8
4 Vyprážaný karfiol, varené zemiaky, tatárska omáčka 200/250/60 1,3,7
5 Ovocný balíček 650  
 
Streda Polievka: 1 Hráškovo-mrkvová polievka s mušličkami 0,35l   1,3,7
2  
19.08.2020 1 Hovädzie mäso Budejovické, halušky 120/200/250 1,3,7
2 Šampiňóny na paprike, cestovina 250/250 1,3,7
3 Lievance s omáčkou z lesného ovocia, čokoláda 250/50 1,3,7
4 Vyprážaný syr, varené zemiaky, tatárska omáčka 100/250/50 1,3,7
5 Ovocný balíček 650  
 
Štvrtok Polievka: 1 Cícerová 0,35l   1,3,7
2  
20.08.2020 1 Hovädzí guláš maďarský, parená knedľa 350/160 1,3,
2 Zeleninové rizoto so špargľou,bazalka, parmezán 400/15 1,7
3 Ryžový nákyp s ovocím 300 1,7
4 Vyprážaný bravčový rezeň s tekvicami, dusená ryža, uhorka 120/200/80 1,3,7
5 Ovocný balíček 650  
 
Piatok Polievka: 1 Zeleninový boršč 0,35l   1,3,7
2  
21.08.2020 1 Vyprážaný kurací Gordon -Blue, dusená ryža,šalát 120/250/150 1,3,7
2 Lečo z čerstvej zeleniny, varené zemiaky 250/250  
3 Biskupský chlebík s kandizovaným ovocím 300 1,3,7
4 Pečené kuracie stehno s kosťou dusená ryža, šalát 240/200/150 1
5 Ovocný balíček 650

 

 

            

Pri dovoze stravy ste povinný stravu prevziať ihneď po dovoze pri vozidle, vodič je povinný mať ochranné pomôcky minimálne tvárové rúško a manipulačné rukavice, odberateľ je povinný taktiež počas odberu stravy mať minimálne tvárové rúško. Vodičovi sa prísne zakazuje vstupovať do priestorov odberateľa. V prípade nerešpektovania nebude strava dovážaná.

Pokiaľ ste v karanténe bezodkladne túto informáciu podajte obsluhe pri nahlásení objednávky.

Dôležitá informácia pre verejnosť

Verejnosti odporúčame dodržiavať preventívne opatrenia, ktoré sú účinné vo vzťahu ku kvapôčkovým nákazám

(patrí medzi ne aj COVID-19):

  • umývať si ruky často mydlom a teplou vodou, najmenej pod dobru 20 sekúnd. Ak nie je k dispozícii mydlo a voda, treba použiť dezinfekčný prostriedok na ruky na báze alkoholu
  • očí, nosa i úst sa nedotýkajte neumytými rukami
  • zakrývať si nos a ústa pri kašľaní a kýchaní jednorazovou papierovou vreckovkou a následne ju zahoďte do koša
  • vyhýbať sa blízkemu kontaktu s ľuďmi, ktorí javia príznaky nádchy alebo chrípky
  • dodržiavať vzdialenosť najmenej jeden meter medzi vami a kýmkoľvek kto kašle alebo kýcha
  • zvážiť účasť na hromadných podujatiach, respektíve oblastí s vysokou koncentráciou ľudí
  • v domácnosti dbajte na zvýšenú dezinfekciu povrchov
  • ak ste chorý, zostaňte doma a telefonicky kontaktujte svojho ošetrujúceho lekára, ktorý určí ďalší postup liečby

 

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 7:30hod

( v pracovných dňoch )

objednávky a dohlášky po tomto termíne nebudú akceptované.

Ostatné do-objednávky sú dočasne nedostupné

Objednať a dohlásiť obedové menu v deň doručenia je možné iba výberom z ponuky

menu 1 alebo menu 6

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

V prípade že si prajete výber z celej ponuky jedálneho lístka využite možnosť objednania deň pred dodaním obedového menu najneskôr do 18:00hod na e-mailovej adrese objednavky@vasestravovanie.sk

( v pracovných dňoch )

V prípade že ste si nevybrali z dennej ponuky pripravili sme pre vás

DENNÚ PRÍLOHU K JEDÁLNEMU LÍSTKU

Menu č. 6

toto menu je možné objednať na každý pracovný deň nasledovne:

6 – Vyprážaný bravčový rezeň 120 g. / v surovom stave /

v pondelok, štvrtok príloha dusená ryža 200 g, šalát 150 g.

v utorok, piatok príloha opekané zemiaky 220 g. šalát 150 g.

v stredu príloha zemiakový šalát na kyslo 250 g.

Menu so sebou – Cena 4,20€ v hotovosti, alebo 1 ks platný lístok IEG v príslušnej nominálnej hodnote, možnosť objednania aj viac porcií ( pokiaľ je platba lístkom IEG s menšou nominálnou hodnotou vyžaduje sa doplatok ) .

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.