IEG Stravovacie služby

Jedálny lístok

Extra Ponuka – Cena 8,60€ v hotovosti, alebo 2 ks platné lístky IEG v príslušnej nominálnej hodnote minimálne 7,60€, možnosť objednania aj viac porcií.
Menu so sebou – Cena 4,20€ v hotovosti, alebo 1 ks platný lístok IEG v príslušnej nominálnej hodnote, možnosť objednania aj viac porcií ( pokiaľ je platba lístkom IEG s menšou nominálnou hodnotou vyžaduje sa doplatok ) .
Týždenný ponukový jedálny lístok platný od: 22.10.2018
Pondelok Polievka: 1 Slepačia s rezancami 0,35 1,3,7
2 Hŕstková 0,35 1,3,7
22.10.2018 1 Bravčové karé Nitrianske, slovenská ryža, šalát 120/150/200/150 1,3,7
2 Farebné cestoviny s kuracím mäsom, syrová omáčka 300/150 1,3,7
3 Marhuľový biskvit s mandľami 300 1,3,7
4 Vyprážané kuracie prsia v špenátovom cestíčku, dusená ryža, šalát 120/190/150 1,3,7
Z Zeleninový s kuracími kúskami 400/50  
O Ovocný šalát 500  
  5 Bagetový balíček/ bageta debrecínska, voda 0,5 lt, keks/ 240/0,5/0,035 1,3
6 Bravčový rezeň vyprážaný, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
 
Utorok Polievka: 1 Šajtlava 0,35 1,3,7
2 Hrachová 0,35 1,3,7
23.10.2018 1 Vyprážaný karbonátok, kelový prívarok, chlieb 120/300/2ks 1,3,7
2 Slovenské rizoto s hovädzím mäsom, strúhaný syr, šalát 350/30/150 1,3,7
3 Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom 300 1,3,7
4 Bravčové pikantné soté mexické, dusená ryža, šalát 150/200/150 1,3,7
Z Grécke tzatziky /uhorka,kyslá smotana,/ 450 3,7
O ovocný tanier 750  
  5 Bagetový balíček/ bageta šunková, voda 0,5 lt, jablko/ 240/0,5/120 1,3,
6 Bravčový rezeň vyprážaný, opekané zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
 
Streda Polievka: 1 Fazuľová s paprikou  
2 Špenátová  
24.10.2018 1 Prírodný bravčový rezeň, slivková omáčka, dusená ryža, šalát 120/150/190/150 1,3,7,10
2 Zemiaková roláda plnená mletým mäsom, dusená kyslá kapusta 200/300 1,3,7
3 Rezance s makom, jablko 300/1ks 1,3,7
4 Vyprážaný encian, varené zemiaky, tatárská omáčka 80/250/60 1,3,7
Z Coleslaw s vyprážanou rybou 450 7
O Ovocný šalát 500  
  5 Bagetový balíček/ bageta s kuracím mäsom, voda 0,5 lt, jablko/ 240/0,5/0,120 1,3
6 Bravčový rezeň vyprážaný, majonézový šalát 120/250 1,3,7
 
Štvrtok Polievka: 1 Rascová s vajcom 0,35 1,3,7
2 Tekvicová kyslá 0,35 1,3,7
25.10.2018 1 Sviečková na smotane, knedľa parená 120/250/160 1,3,7
2 Tagliate s hubovo-smotanovou omáčkou, šalát 350/150 1,3,7
3 Tvarohové šatôčky 300 1,3,7
4 Údená varená krkovička, hrachová kaša, chlieb 120/250/2ks 1,3,7
Z Grécky s feta syrom 450 1,3,6,7
O Ovocný šalát 500  
  5 Bagetový balíček/ bageta debrecínska, voda 0,5 lt, keks/ 240/0,5/0,035 1,3
6 Bravčový rezeň vyprážaný, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
 
Piatok Polievka: 1 Šampiňónová kyslá 0,35 1,3,7
2 Zeleninová s ovsenými vločkami 0,35 1,3,7
26.10.2018 1 Vyprážaný čiernohorský rezeň, dusená ryža, šalát 120/190/150 1,3,7
2 Strapačky s kyslou kapustou a slaninou 400/30 1,3,7
3 Jablko – maková štrúdľa 300 1,3,7
4 Hovädzí guláš kotlíkový, chlieb 250/190/150 1,3,7
Z Cestovinový s tuniakom /cibuľa,paradajky,uhorka,paprika/ 450 1,3,4,7
O Ovocný šalát 500  
  5 Bagetový balíček/ bageta šunková, voda 0,5 lt, jablko/ 240/0,5/120 1,3,
6 Bravčový rezeň vyprážaný, opekané zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 7:30hod

( v pracovných dňoch )

objednávky a dohlášky po tomto termíne nebudú akceptované.

Od 13.11.2017 je možné objednať a dohlásiť obedové menu v deň doručenia iba výberom z ponuky

menu 1 alebo menu 6

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

V prípade že si prajete výber z celej ponuky jedálneho lístka využite možnosť objednania deň pred dodaním obedového menu najneskôr do 18:00hod na e-mailovej adrese objednavky@vasestravovanie.sk

( v pracovných dňoch )

V prípade že ste si nevybrali z dennej ponuky pripravili sme pre vás

DENNÚ PRÍLOHU K JEDÁLNEMU LÍSTKU

Menu č. 6

toto menu je možné objednať na každý pracovný deň nasledovne:

6 – Vyprážaný bravčový rezeň 110 gr. / v surovom stave /

v pondelok, štvrtok príloha dusená ryža 200 gr, šalát 0,15 kg

v utorok, piatok príloha opekané zemiaky 220 gr. šalát 0,15 kg

v stredu príloha zemiakový šalát na kyslo 250 gr.

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.