IEG Stravovacie služby

Jedálny lístok

Jedáleň SAV Dúbravská cesta č.9 – výdaj stravy je cez okienko z hlavného vstupu do jedálne v čase od 11:00 do 13:00 hod. 

 

 

Pondelok Polievka: 1 Špenátová s vajcom 0,35 1,3,7
25.01.2021 1 Bravčové stehno na hrášku, dusená ryža, šalát 120/170/200/150 1
2 Špagety s kuracím mäsom, strúhaný syr 450/30 7,1
3 Pečené buchty zo slivkovým lekvárom 300 1,3,7
4 Bravčový rezeň čiernohorský, dusená ryža, šalát 120/220/150 1,7,3
Z Zeleninový balíček kurací 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Utorok Polievka: 1 Šampiňónová 0,35 1,7,
26.01.2021 1 Vyprážaný mletý rezeň zo syrom, zemiaková kaša, šalát 120/300/150 1,3,7
2 Hliva na smotane, cestovina 300/250 1,3,7
3 Kakaový kysnutý závin 300 1,3,7
4 Pečené kuracie stehno s kosťou, dusená ryža, šalát 250/130/200/150 1
Z Zeleninový balíček s údeným lososom 400 4
O Ovocný balíček 650  
 
Streda Polievka: 1 Sedliacka zo širokými rezancami 0,35 1
27.01.2021 1 Hovädzie mäso na hubách, dusená tarhoňa, šalát 120/170/230/150 1
2 Koložvárska kapusta, verené zemiaky 300/250 3,7
3 Žemľovka s tvarohom a jablkami 350 1,3,7
4 Kurací rezeň v kukuričných lupienkoch, dusená ryža, uhorka 120/220/80 1,3,7
Z Zeleninový balíček s enciánom 400 7
O Ovocný balíček 650  
 
Štvrtok Polievka: 1 Cícerová 0,35 1,7
28.01.2021 1 Segedínsky guláš, parená knedľa 350/160 1,3,7
2 Jaternicová kaša, varené zemiaky, kyslá kapusta 250/250/150 1
3 Šomló halušky s vanilkovým krémom, čokoláda 300/50 1,3,7
4 Vyprážaný syr, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/250/50 1,3,7
Z Zeleninový balíček s pečeným kuracím stehnom 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Piatok Polievka: 1 Slepačia s cestovinou 0,35 1
29.01.2021 1 Vyprážaný hejk filety, varené zemiaky, tatárska omáčka 130/250/50 1,3,7
2 Fazuľový prívarok, varené vajce, pečená klobása, chlieb 300/1ks/80/2ks 1,3,7
3 Slivkové knedle s makom a maslom 300 1,3,7
4 Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom, dusená ryža, šalát 120/170/200/150 1,7
Z Zeleninový balíček s vyprážaným rybím filé 400 4
O Ovocný balíček 650  
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény

 

Pondelok Polievka: 1 Kalerábová 0,35 1,7
01.02.2021 1 Bravčové stehno na rasci, slovenská ryža, šalát 120/170/200/150 1
2 Fazuľa v paradajkovej omáčke, varené vajce, chlieb 350/2 ks/80 1,3,
3 Hanácke koláče 300 1,3,8,7
4 Vyprážaný kurací rezeň bačovský, dusená ryža, šalát 120/220/150 1,3,7
Z Zeleninový balíček kurací 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Utorok Polievka: 1 Hrachová 0,35 1
02.02.2021 1 Čevapčiči, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/250/50 1,3,7
2 Strapačky s kyslou kapustou a slaninou 450 1,3,
3 Lievance s džemom, čokoláda 300/50 1,3,7
4 Vyprážaný syr so šunkou, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/250/50 1,3,7
Z Zeleninový balíček s údeným lososom 400 4
O Ovocný balíček 650  
 
Streda Polievka: 1 Zeleninová 0,35 1
03.02.2021 1 Hovädzie burgundské, parená knedľa 120/220/160 1,3
2 Lazane zapekané smotanou, zeleninou a špenátom, šalát 400/150 1,3,7
3 Makový kysnutý závin 300 1,3,7
4 Kurací rezeň vyprážaný s tekvicovými jadrami, dusená ryža, uhorka 120/220/80 1,3,7
Z Zeleninový balíček s enciánom 400 7
O Ovocný balíček 650  
 
Štvrtok Polievka: 1 Hovädzia s cestovinou 0,35 1
04.02.2021 1 Bravčová pečená krkovička, zemiakové pyré, šalát 120/170/300/150 1,7
2 Dusená brokolica, syrová-smotanová omáčka, tagliate 150/220/250 1,7
3 Ryžová kaša s kakaom, kompót 350/100 3,7
4 Vyprážaný čiernohorský bravčový rezeň, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/250/50 1,3,7
Z Zeleninový balíček s pečeným kuracím stehnom 400  
O Ovocný balíček 650  
 
Piatok Polievka: 1 Kelová s krúpkami a šampiňónmi 0,35 1
05.02.2021 1 Vyprážané kuracie stehno bez kosti, zeleninová ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
2 Hubový guláš zo zemiakmi, chlieb 2 ks 400/90 1
3 Tvarohový nákyp s višňami 300 1,3,7
4 Divinový guláš, halušky 120/300/250 1
Z Zeleninový balíček s vyprážaným rybím filé 400 4
O Ovocný balíček 650

Pri dovoze stravy ste povinný stravu prevziať ihneď po dovoze pri vozidle, vodič je povinný mať ochranné pomôcky minimálne tvárové rúško a manipulačné rukavice, odberateľ je povinný taktiež počas odberu stravy mať minimálne tvárové rúško. Vodičovi sa prísne zakazuje vstupovať do priestorov odberateľa. V prípade nerešpektovania nebude strava dovážaná.

Pokiaľ ste v karanténe bezodkladne túto informáciu podajte obsluhe pri nahlásení objednávky.

Dôležitá informácia pre verejnosť

Verejnosti odporúčame dodržiavať preventívne opatrenia, ktoré sú účinné vo vzťahu ku kvapôčkovým nákazám

(patrí medzi ne aj COVID-19):

  • umývať si ruky často mydlom a teplou vodou, najmenej pod dobru 20 sekúnd. Ak nie je k dispozícii mydlo a voda, treba použiť dezinfekčný prostriedok na ruky na báze alkoholu
  • očí, nosa i úst sa nedotýkajte neumytými rukami
  • zakrývať si nos a ústa pri kašľaní a kýchaní jednorazovou papierovou vreckovkou a následne ju zahoďte do koša
  • vyhýbať sa blízkemu kontaktu s ľuďmi, ktorí javia príznaky nádchy alebo chrípky
  • dodržiavať vzdialenosť najmenej jeden meter medzi vami a kýmkoľvek kto kašle alebo kýcha
  • zvážiť účasť na hromadných podujatiach, respektíve oblastí s vysokou koncentráciou ľudí
  • v domácnosti dbajte na zvýšenú dezinfekciu povrchov
  • ak ste chorý, zostaňte doma a telefonicky kontaktujte svojho ošetrujúceho lekára, ktorý určí ďalší postup liečby

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 7:30hod

( v pracovných dňoch )

objednávky a dohlášky po tomto termíne nebudú akceptované.

Ostatné do-objednávky sú dočasne nedostupné

Objednať a dohlásiť obedové menu v deň doručenia je možné iba výberom z ponuky

menu 1 alebo menu 6

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

V prípade že si prajete výber z celej ponuky jedálneho lístka využite možnosť objednania deň pred dodaním obedového menu najneskôr do 18:00hod na e-mailovej adrese objednavky@vasestravovanie.sk

( v pracovných dňoch )

V prípade že ste si nevybrali z dennej ponuky pripravili sme pre vás

DENNÚ PRÍLOHU K JEDÁLNEMU LÍSTKU

Menu č. 6

toto menu je možné objednať na každý pracovný deň nasledovne:

6 – Vyprážaný bravčový rezeň 120 g. / v surovom stave /

v pondelok, štvrtok príloha dusená ryža 200 g, šalát 150 g.

v utorok, piatok príloha opekané zemiaky 220 g. šalát 150 g.

v stredu príloha zemiakový šalát na kyslo 250 g.

Menu so sebou – Cena 4,20€ v hotovosti, alebo 1 ks platný lístok IEG v príslušnej nominálnej hodnote, možnosť objednania aj viac porcií ( pokiaľ je platba lístkom IEG s menšou nominálnou hodnotou vyžaduje sa doplatok ) .

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.