IEG Stravovacie služby

Jedálny lístok

Jedáleň SAV Dúbravská cesta č.9 – výdaj stravy je v čase od 10:45 do 13:30 hod. (  výdaj stravy cez okienko zo vstupnej haly  )

  váha / objem / počet alergény
Pondelok Polievka: Hovädzia s cestovinou 0,35 1
06.12.2021 1 Bravčové karé na hrášku, slovenská ryža, šalát 120/150/200/150 1
2 Hrachová kaša, pečená klobása, chlieb 350/120/80 1,7
3 Moravské koláče 300 1,3,7
4 Vyprážaný kurací rezeň v kukuričných lupienkoch, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Vhodné pre deti 5 Kurací rezeň prírodný, bezlepková prírodná omáčka, dusená ryža, šalát 120/150/200/150  
Zeleninový tanier Z Zeleninový balíček s kuracím mäsom 400  
Ovocný tanier O Ovocný balíček 650  
 
  váha / objem / počet alergény
Utorok Polievka: Šošovicová s paprikou 0,35 1
07.12.2021 1 Bravčový závitok záhorácky, varené zemiaky 120/150/250 1
2 Langoše s tatárskou omáčkou a syrom 300/50/30 1,3,7
3 Rezance s makom, kompót 300/100 1,3,7
4 Vyprážaný morčací rezeň, zemiakový šalát kyslý 120/300 1,3,7
Vhodné pre deti 5 Bezlepkové langoše, kečup 300/50  
Zeleninový tanier Z Zeleninový balíček s údeným lososom 400 4
Ovocný tanier O Ovocný balíček 650  
 
  váha / objem / počet alergény
Streda Polievka: Frankfurtská s párkom 0,35 1,7
08.12.2021 1 Maďarský guláš, parená knedľa 120/250/160 1,3,7
2 Zabíjačkový tanier, chlieb, kyslá uhorka 400/80/80 1
3 Jablkový kysnutý závin 300 1,3,7
4 Vyprážaný syr so šunkou, opekané zemiaky, tatárska omáčka 120/250/50 1,3,7
Vhodné pre deti 5 Jablkový kysnutý závin bezlepkový 300  
Zeleninový tanier Z Zeleninový balíček s encianom 400 3
Ovocný tanier O Ovocný balíček 650  
 
  váha / objem / počet alergény
Štvrtok Polievka: Špenátová s vajcom 0,35 1,3,7
09.12.2021 1 Pečená bravčová krkovička, zemiaková kaša, šalát 120/100/300/150 1,3,7
2 Hliva na paprike, cestovina 300/250 1
3 Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom 300 1,3,7
4 Zapečený kurací rezeň s ananásom a syrom, dusená ryža, šalát 120/150/190/150 1,3
Vhodné pre deti 5 Pečená bravčová krkovička bezlepková,zemiaková kaša bez laktózy,šalát 120/100/300/150  
Zeleninový tanier Z Zeleninový balíček so šunkou 400  
Ovocný tanier O Ovocný balíček 650  
 
  váha / objem / počet alergény
Piatok Polievka: Rascová s vajcom 0,35 1,3
10.12.2021 1 Pečené kuracie stehno s kosťou, dusená ryža, šalát 190/100/190/150 1
2 Sójové mäso na zelenine, varené zemiaky 300/250 1,3,6
3 Jablkovo – maková štrudľa 300 1,3,7
4 Hovädzí mexický guláš, syr, dusená ryža, uhorka 120/250/190/80 1,3,7
Vhodné pre deti 5 Pečené kuracie stehno s kosťou bezlepkové, varené zemiaky, šalát 190/50/100/150  
Zeleninový tanier Z Kapustový šalát s jablkami a hrozienkami s vyprážaným rybím filé 400 4,7
Ovocný tanier O Ovocný balíček 650  
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem -počet alergény

Pri dovoze stravy ste povinný stravu prevziať ihneď po dovoze pri vozidle, vodič je povinný mať ochranné pomôcky minimálne tvárové rúško a manipulačné rukavice, odberateľ je povinný taktiež počas odberu stravy mať minimálne tvárové rúško. Vodičovi sa prísne zakazuje vstupovať do priestorov odberateľa. V prípade nerešpektovania nebude strava dovážaná.

Pokiaľ ste v karanténe bezodkladne túto informáciu podajte obsluhe pri nahlásení objednávky.

Dôležitá informácia pre verejnosť

Verejnosti odporúčame dodržiavať preventívne opatrenia, ktoré sú účinné vo vzťahu ku kvapôčkovým nákazám

(patrí medzi ne aj COVID-19):

  • umývať si ruky často mydlom a teplou vodou, najmenej pod dobru 20 sekúnd. Ak nie je k dispozícii mydlo a voda, treba použiť dezinfekčný prostriedok na ruky na báze alkoholu
  • očí, nosa i úst sa nedotýkajte neumytými rukami
  • zakrývať si nos a ústa pri kašľaní a kýchaní jednorazovou papierovou vreckovkou a následne ju zahoďte do koša
  • vyhýbať sa blízkemu kontaktu s ľuďmi, ktorí javia príznaky nádchy alebo chrípky
  • dodržiavať vzdialenosť najmenej jeden meter medzi vami a kýmkoľvek kto kašle alebo kýcha
  • zvážiť účasť na hromadných podujatiach, respektíve oblastí s vysokou koncentráciou ľudí
  • v domácnosti dbajte na zvýšenú dezinfekciu povrchov
  • ak ste chorý, zostaňte doma a telefonicky kontaktujte svojho ošetrujúceho lekára, ktorý určí ďalší postup liečby

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 7:30hod

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.