IEG Stravovacie služby

Jedálny lístok

 
Pondelok Polievka: 1 Kurací vývar s cestovinou 0,35 1,9
2 Frankfurtská s párkom 0,35 1,9
21.10.2019 1 Bravčové stehno na paprike, cestovina 120/200/250 1,3,7
2 Šošovicový prívarok, varené vajce 1ks, varený párok 2 ks, chlieb 300/1ks/50/90 1,3,7
3 Moravské koláče 300 1,3,7
4 Kuracie prsia vyprážané v kukuričných lupienkoch, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Cestovinový s kuracím mäsom a šampiňónmi/ cibuľa, jogurt/ 400/50 3,7
O Ovocný tanier 700  
  5 Wrap kuracie kúsky prírodné – studený, voda 0,5 l 300/1fl 1
6 Čiernohorský bravčový rezeň , dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
 
Utorok Polievka: 1 Zemiaková zo sójou 0,35 1,3,9
2 Pórová s vajcom 0,35 1,7
22.10.2019 1 Plnená paprika, paradajková omáčka, varené zemiaky 120/150/250 1,7
2 Vyprážané tofu, varené zemiaky, tatárska omáčka 200/250/50 1,3,6,7
3 Jablkový kysnutí závin 300 1,3,7,8
4 Kurací perkelt, halušky 120/150/200/150 1,3,7
Z Coleslaw s jogurtom, vyprážané filé /kapusta,cibuľa,zeler,jogurt/ 400/50 1,3,4,7,9
O Ovocný šalát 500  
  5 Wrap kuracie kúsky prírodné – studený, voda 0,5 l 300/1fl 1
6 Kurací rezeň vyprážaný v trojobale, zemiakový šalát kyslý 120/250 1,3,7
 
Streda Polievka: 1 Hrstková 0,35 1,7
2 Šošovicová kyslá 0,35 1,3,7
23.10.2019 1 Hovädzie v kôprovej omáčke, parená knedľa 120/220/160 1,3,7
2 Šunkové fliačky 400 1,7
3 Tvarohový nákyp s višňami 300 1,3,7
4 Rybie filé prírodné, zemiaková kaša, šalát 120/250/150 1
Z Cuketový zo syrom/cuketa,pór,mrkva,syr/ 450 7
O Ovocný tanier 700  
  5 Wrap kuracie kúsky vyprážané – studený, voda 0,5 l 300/1fl 1,3,7
6 Bravčový rezeň vyprážaný s tekvicovými jadrami, opekané zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
 
Štvrtok Polievka: 1 Fazuľová zo širokými rezancami 0,35 1,3,9
2 Zeleninová domáca 0,35 1,3,7
24.10.2019 1 Pečené morčacie stehno, hubovo – zeleninové rizoto, šalát 120/200/150 1,7
2 Karfiol ako mozoček, varené zemiaky, šalát 200/250/150 1,3,7
3 Dvojfarebný chlebík, čokoláda 300/50 1,3,7
4 Vyprážané kuracie stehno s kosťou, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1,3
Z Grécky šalát s feta syrom 450 7
O Ovocný šalát 500  
  5 Wrap kuracie kúsky prírodné – studený, voda 0,5 l 300/1fl 1
6 Bravčový rezeň vyprážaný v sezame , dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7,11
 
Piatok Polievka: 1 Hovädzí vývar zo zeleninou a cestovinou 0,35 1,4,9
2 Kelová s krúpkami 0,35 1
25.10.2019 1 Bravčový rezeň zapekaný s anglickou slaninou , zemiaková kaša, šalát 120/200/150 1,7
2 Sójové mäso na zelenine, varené zemiaky 130/150/200 1,3,6,7
3 Parené buchty s kakaom 300 1,3,7
4 Hovädzí guláš mexický, dusená ryža, šalát 300/200/150 1
Z Andalúzský šalát s vareným vajíčkom/paradajky,uhorky,olivy,pór/ 450 3
O Ovocný tanier 700  
  5 Wrap kuracie kúsky prírodné – studený, voda 0,5 l 300/1fl 1
6 Vyprážaný bravčový rezeň gordonblue, varené zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény
Pondelok Polievka: 1 Slepačí vývar s rezancami 0,35 1,9
2 Mrkvová s údeným tofu 0,35 1,6
28.10.2019 1 Bravčové stehno zo štyrmi druhmi korenia, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1
2 Špagety s kuracím mäsom, strúhaný syr 400/30 7,1
3 Rebarborový kysnutí osúch zo slivkami a mrveničkou 300 1,3,7
4 Vyprážané kuracie prsia bačovské , dusená ryža, šalát 120/200/150 1
Z Šalát s ryžou a kuracím mäsom/paprika,paradajky,cibuľa/ 450  
O Ovocný tanier 700  
  5 Wrap kuracie kúsky prírodné – studený, voda 0,5 l 300/1 fl  
6 Čiernohorský bravčový rezeň , dusená ryža, šalát 120/200/150 1
 
Utorok Polievka: 1 Šampiňónová kyslá 0,35 1,7,
2 Sójová 0,35 1,6
29.10.2019 1 Vyprážaný mletý rezeň zo syrom, varené zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
2 Zeleninové rizoto s hlivou a špargľou, parmezán 400/10 1,7
3 Zemiakové šúľance s makom 300 1,7,
4 Pečené kuracie prsia, dusená ryža s hráškom a kukuricou, šalát 120/150/200/150 1
Z Bulharský s pečeným bravčovým mäsom/paprika,paradajky,cibuľa,kečup/ 450  
O Ovocný tanier 700  
  5 Wrap kuracie kúsky prírodné – studený, voda 0,5 l 300/1 fl 1,3,7
6 Kurací rezeň vyprážaný v trojobale, zemiakový šalát kyslý 120/250 1,3,7,9
 
Streda Polievka: 1 Hrachová s párkom 0,35 1
2 Tekvicová kyslá 0,35 1,3
30.10.2019 1 Sviečková na smotane, knedľa 120/200/160 1,7
2 Zapekaná cuketa, varené zemiaky, šalát 250/250/150 1
3 Palacinky s tvarohom a čokoládou 300 1,3,7
4 Kuracie prsia zapekané so syrom a sušenou paradajkou, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1,7,
Z Tzatziky s fetou/uhorky,cibuľa,jogurt,kôpor/ 450 7
O Ovocný tanier 700  
  5 Wrap kuracie kúsky vyprážané – studený, voda 0,5 l 300/1 fl 1,3,7
6 Bravčový rezeň vyprážaný s tekvicovými jádrami, opekané zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
 
Štvrtok Polievka: 1 Hrášková s mätou 0,35 1
2 Sedliacka zeleninová s fliačkami 0,35 1,7
31.10.2019 1 Pečená krkovička, dusená hlávková kapusta, parená knedľa 120/250/160 1,3,7
2 Fazuľový prívarok, varené vajce, pečená klobása, chlieb 300/1ks/80/2ks 1,3,7
3 Závin makový s višňami 300 1,3,7
4 Bravčové guľky s ryžou v smotanovej omáčke, varené zemiaky 120/200/250 1,7,
Z Jarný šalát / listový, reďkovka, cibuľa, kukurica, syr, vajíčko/ 450 3,7,10
O Ovocný tanier 700  
  5 Wrap kuracie kúsky prírodné – studený, voda 0,5 l 300/1 fl  
6 Bravčový rezeň vyprážaný v sezame , dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7

 

Pondelok Polievka: 1 Zeleninová s cestovinou 0,35 1,3,9
2 Kalerábová 0,35 1,7
04.11.2019 1 Bravčové stehno na rasci, slovenská ryža, šalát 120/150/200/150 1,3,
2 Fazuľa v paradajkovej omáčke, varené vajce, varený párok, chlieb 350/1ks/2 ks/80 1,3,
3 Hanácke koláče 300 1,3,7
4 Vyprážaný kurací rezeň v špenátovom cestíčku, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Cestovinový s kuracím mäsom a šampiňónmi/cibuľa, dresing 450 7
O Ovocný tanier 700  
  5 Wrap kuracie kúsky prírodné – studený, voda 0,5 l 300/1 fl 1
6 Čiernohorský bravčový rezeň , dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
 
Utorok Polievka: 1 Fazuľová s paprikou 0,35 1
2 Kulajda – zemiaková kyslá 0,35 1,7
05.11.2019 1 Sekaná sviečková, parená knedľa 120/220/160 1,3,7
2 Špenátové halušky, nivová omáčka 400 1,3,7
3 Lievance s džemom, čokoláda 300/50 1,3,7
4 Prírodný bravčový rezeň diabolský, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/150/250/50 1,3,7
Z Coleslaw s jogurtom, vyprážané filé/kapusta,cibuľa,zeler,dresing/ 400/50 1,3,4,7,9
O Ovocný tanier 700  
  5 Wrap kuracie kúsky prírodné – studený, voda 0,5 l 300/1 fl 1
6 Kurací rezeň vyprážaný v trojobale, zemiakový šalát kyslý 120/250 1,3,7
 
Streda Polievka: 1 Špenátová s vajcom 0,35 1,3
2 Ostrokyslá s tofu syrom 0,35 1,6
06.11.2019 1 Hovädzie mäso cigánske, dusená tarhoňa, šalát 120/150/250150 1,3,7
2 Lazane zapekané zo zeleninou a špenátom, šalát 350/150 1,3,7,9
3 Kokosový koláč s čokoládou 300 1,3,7
4 Kuracie prsia zapekané syrom a ananásom, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1,7
Z Čínsky s grilovaným tofu/čínska kapusta,pór,mrkva,kukurica,jogurt/ 400/50 3,7,10
O Ovocný tanier 700  
  5 Wrap kuracie kúsky vyprážané – studený, voda 0,5 l 300/1 fl 1
6 Bravčový rezeň vyprážaný s tekvicovými jadierkami, opekané zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
 
Štvrtok Polievka: 1 Hovädzia s cestovinou 0,35 1,3
2 Hrášková krémová 0,35 1
07.11.2019 1 Pečené kuracie stehno s kosťou, dusená ryža, šalát 180/100/200/150 1
2 Dusená brokolica, syrová-smotanová omáčka, tagliate 150/200/250 1,3,7
3 Ryžová kaša s kakaom, kompót 350/80 7
4 Paprikáš z bravčového mäsa, halušky 120/220/250 1,3,7
Z Grécky šalát s feta syrom 450 6
O Ovocný tanier 700  
  5 Wrap kuracie kúsky prírodné – studený, voda 0,5 l 300/1 fl 1
6 Bravčový rezeň vyprážaný v sezame , dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7,11
 
Piatok Polievka: 1 Rybacia 0,35 1,4
2 Kelová s krúpkami a zemiakmi 0,35 1
08.11.2019 1 Vyprážaný filet z heika, zemiaková kaša, šalát 120/250/150 1,3,7,4
2 Hubový guláš zo zemiakmi, chlieb 2 ks 400/80 1
3 Pečené buchty s nutelou 300 1,3,7
4 Hovädzie azu po tatársky/pikantné/, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1
Z Cestovinový s tuniakom/cibuľa, uhorka, paradajka, paprika/ 450 3
O Ovocný tanier 700  
  5 Wrap kuracie kúsky prírodné – studený, voda 0,5 l 300/1 fl 1
6 Vyprážaný bravčový rezeň gordonblue, varené zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 7:30hod

( v pracovných dňoch )

objednávky a dohlášky po tomto termíne nebudú akceptované.

Objednať a dohlásiť obedové menu v deň doručenia je možné iba výberom z ponuky

menu 1 alebo menu 6

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

V prípade že si prajete výber z celej ponuky jedálneho lístka využite možnosť objednania deň pred dodaním obedového menu najneskôr do 18:00hod na e-mailovej adrese objednavky@vasestravovanie.sk

( v pracovných dňoch )

V prípade že ste si nevybrali z dennej ponuky pripravili sme pre vás

DENNÚ PRÍLOHU K JEDÁLNEMU LÍSTKU

Menu č. 6

toto menu je možné objednať na každý pracovný deň nasledovne:

6 – Vyprážaný bravčový rezeň 120 g. / v surovom stave /

v pondelok, štvrtok príloha dusená ryža 200 g, šalát 150 g.

v utorok, piatok príloha opekané zemiaky 220 g. šalát 150 g.

v stredu príloha zemiakový šalát na kyslo 250 g.

Menu so sebou – Cena 4,20€ v hotovosti, alebo 1 ks platný lístok IEG v príslušnej nominálnej hodnote, možnosť objednania aj viac porcií ( pokiaľ je platba lístkom IEG s menšou nominálnou hodnotou vyžaduje sa doplatok ) .

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.