IEG Stravovacie služby

Jedálny lístok

Pondelok Polievka: 1 Kurací vývar s cestovinou 0,35 1,9
2 Frankfurtská s párkom 0,35 1,9
27.05.2019 1 Bravčové stehno frankfurtské, dusená tarhoňa, šalát 120/150/200/150 1,3,7
2 Cuketový prívarok, varené vajce 2ks, chlieb 300/2 ks/90 1,3,7
3 Rezance s makom a maslom, jablko 350/1 ks 1,3,7
4 Vyprážané kuracie prsia v syrovom cestíčku, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Cestovinový s kuracím mäsom a šampiňónmi/ cibuľa, jogurt/ 400/50 3,7
O Ovocný tanier 700  
  5 Bagetový balíček / bageta šunková, voda 0,5 l, keks/ 240/0,5/0,35 1,3,7
6 Bravčový rezeň vyprážaný, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
 
Utorok Polievka: 1 Zemiaková zo sójou 0,35 1,3,9
2 Šošovicová kyslá 0,35 1,7
28.05.2019 1 Sviečková na smotane, parená knedľa 120/200/160 1,3,7,9,10
2 Špenátové halušky s nivovou omáčkou 400 1,3,7
3 Osie hniezdá zo škoricou 300 1,3,7,8
4 Kuracie prsia s mandľami, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1,3,7
Z Coleslaw s jogurtom, vyprážané filé /kapusta,cibuľa,zeler,jogurt/ 400/50 1,3,4,7,9
O Ovocný šalát 500  
  5 Bagetový balíček/ bageta debrecínska, voda 0,5 lt, keks/ 240/0,5/0,35 1,3,7
6 Bravčový rezeň vyprážaný, opekané zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
 
Streda Polievka: 1 Paradajková s bulgurom 0,35 1,3
2 Držková zo zemiakmi 0,35 6,9
29.05.2019 1 Prírodný bravčový belehradský, varené zemiaky, šalát 120/150/250/150 1,3
2 Hliva na smotane, cestovina 250/250 1,3,7
3 Lekvárovo – makovo – tvarohový koláč 300 1,3,7
4 Vyprážané kuracie stehno s kosťou, dusená ryža, šalát 180/200/150 1,3
Z Čínsky s grilovaným tofu ( čínska kapusta, pór, mrkva, kukurica, šampiňóny, jogurt ) 400/50 3,7,10
O Ovocný tanier 700  
  5 Bagetový balíček/ bageta s kuracím mäsom, voda 0,5 l, jablko/ 240/05/120 1,3
6 Bravčový rezeň vyprážaný, majonézový šalát 120/250 1,3,7
 
Štvrtok Polievka: 1 Fazuľová zo širokými rezancami 0,35 1,3,9
2 Rascová s vajcom 0,35 1,7
30.05.2019 1 Bravčová krkovička pečená, dusená hlávková kapusta, parená knedľa 120/100/200/160 1,3,7
2 Zemiakové halušky s oštiepkom a kyslou smotanou, mlieko 350/150 1,3,7
3 Dvojfarebný chlebík, čokoláda 300 1,3,7
4 Mäsové klopsy, paradajková omáčka, cestovina 120/200/250 1,3
Z Grécky šalát s feta syrom 450 7
O Ovocný šalát 500  
  5 Bagetový balíček / bageta šunková, voda 0,5 l, keks/ 240/0,5/0,35 1,3,7
6 Bravčový rezeň vyprážaný, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
 
Piatok Polievka: 1 Hovädzí vývar zo zeleninou a cestovinou 0,35 1,3
2 Kelová s párkom 0,35 1
31.05.2019 1 Vyprážané kuracie stehno vykostené, dusená ryža s hráškom, šalát 120/200/150 1,3
2 Zapekaná brokolica s vajcom a syrom, varené zemiaky, šalát 150/250/150 1,3,7
3 Kapustníky sladké 300 1,3,7
4 Hovädzí guláš pikantný, dusená ryža s hráškom, šalát 120/250/200/150 1
Z Cestovinový s tuniakom/cibuľa, paradajka, uhorka, paprika/ 450 1,3,4,7
O Ovocný tanier 700  
  5 Bagetový balíček/ bageta debrecínska, voda 0,5 l, keks/ 240/0,5/0,35 1,3,7
6 Bravčový rezeň vyprážaný, opekané zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 7:30hod

( v pracovných dňoch )

objednávky a dohlášky po tomto termíne nebudú akceptované.

Objednať a dohlásiť obedové menu v deň doručenia je možné iba výberom z ponuky

menu 1 alebo menu 6

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

V prípade že si prajete výber z celej ponuky jedálneho lístka využite možnosť objednania deň pred dodaním obedového menu najneskôr do 18:00hod na e-mailovej adrese objednavky@vasestravovanie.sk

( v pracovných dňoch )

V prípade že ste si nevybrali z dennej ponuky pripravili sme pre vás

DENNÚ PRÍLOHU K JEDÁLNEMU LÍSTKU

Menu č. 6

toto menu je možné objednať na každý pracovný deň nasledovne:

6 – Vyprážaný bravčový rezeň 120 g. / v surovom stave /

v pondelok, štvrtok príloha dusená ryža 200 g, šalát 150 g.

v utorok, piatok príloha opekané zemiaky 220 g. šalát 150 g.

v stredu príloha zemiakový šalát na kyslo 250 g.

Menu so sebou – Cena 4,20€ v hotovosti, alebo 1 ks platný lístok IEG v príslušnej nominálnej hodnote, možnosť objednania aj viac porcií ( pokiaľ je platba lístkom IEG s menšou nominálnou hodnotou vyžaduje sa doplatok ) .

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.