IEG Stravovacie služby

Jedálny lístok

Extra Ponuka – Cena 8,60€ v hotovosti, alebo 2 ks platné lístky IEG v príslušnej nominálnej hodnote minimálne 7,60€, možnosť objednania aj viac porcií.
Extra ponuku objednávajte ako Menu 5A alebo 5B u svojho vydávajúceho personálu, prípadne objednávkou minimálne deň vopred do 15:00 hod.
Pondelok Polievka: 1 Šošovicová 0,35 1,7
2 Francúzska 0,35 1,3,7
20.08.2018 1 Bravčové stehno na paprike, cestovina 120/220/250 1,3,7
2 Fazuľový prívarok, varené vajce 2 ks, chlieb 250/250 1,3,7
3 Čokoládový perník 300 1,3,7
4 Vyprážané prsia čiernohorské, dusená ryža, šalát 130/200/150 1,3,7
Z Cestovinový so zeleninou a šunkou/paprika,paradajky,uhorky,ol.olej/ 450 1,3,7,10
O Ovocný tanier 700  
Extra ponuka 5A      
5B Pečená kačka, zemiakové lokše, alma paprika, uhorka 500/3ks/150 1,3,7
 
Utorok Polievka: 1 Karfiolová 0,35 1,3,7
2 Zemiaková zo zeleninou 0,35 1,3,7
21.08.2018 1 Vyprážaný mletý rezeň zo syrom, zemiaková kaša, šalát, 130/250/150 1,3,7
2 Špagety Carbonara 400 1,3,7
3 Lekvárovo-makový-tvarohový koláč 300 1,3,7
4 Pečené kuracie stehno, dusená ryža, šalát 240/150/190/150 1,3,7
Z Coleslaw s vyprážanou rybou 400/50 4,7,10
O Ovocný šalát 500  
Extra ponuka 5A      
5B Pečená kačka, zemiakové lokše, alma paprika, uhorka 500/3ks/150 1,3,7
 
Streda Polievka: 1 Fazuľová s paprikou 0,35 1,3,7
2 Paradajková s bulgurom 0,35 1,7
22.08.2018 1 Hovädzie mäso cigánske, slovenská ryža, šalát 120/150/200/150 1,3,7
2 Pečený pstruh, zemiaková kaša, paradajkový šalát 200/250/150 1,3,4,7
3 Ryžová kaša s kakaom, kompót 300/80 1,3,7
4 Vyprážané kuracie stehno vykostené, dusená ryža, šalát 130/200/150 1,3,7
Z Čínsky s grilovaným tofu čínska kapusta, por, mrkva, kukurica, šampi, jogurt ) 450 3,7,10
O Ovocný tanier 700  
Extra ponuka 5A      
5B Pečená kačka, zemiakové lokše, alma paprika, uhorka 500/3ks/150 1,3,7
 
Štvrtok Polievka: 1 Kelová s krúpami a šampiňónmi         0,35 1,3,7
2 Ostro-kyslá s tofu syrom 0,35 1,3,7
23.08.2018 1 Bravčová pečená krkovička, dusená hlávková kapusta, parená knedľa 120/250/160 1,3,7
2 Sójové mäso na zelenine, dusená tarhoňa, šalát 120/150/200/150 1,3,6,7
3 Zemiakové šúľance s makom 300 1,3,7
4 Morčacie stehno na hrášku a kukurici, dusená tarhoňa, šalát 120/150/200/150 1,3,7
Z Letný šalát /kapusta,uhorky.paradajky,omeleta,kukurica,ol.olej/ 450 3
O Ovocný šalát 500  
Extra ponuka 5A      
5B Pečená kačka, zemiakové lokše, alma paprika, uhorka 500/3ks/150 1,3,7
 
Piatok Polievka: 1 Hovädzí vývar zo zeleninou a rezancami 0,35 1,3,7
2 Cuketová kyslá 0,35 1,3,7
24.08.2018 1 Kurací gordon-blue, dusená ryža, šalát 130/190/150 1,3,7
2 Ryžové rezance zo zeleninou a kuracím mäsom 400 1,3,7
3 Tvarohové knedle s opraženou strúhankou a marmeládou 300 1,3,7
4 Hovädzí guláš debrecínsky, dusená ryža, šalát 300/190/150 1,3,7
Z Karfiolový šalát s vareným vajíčkom a syrom (karfiol, redkvička, cibuľka, kukurica, vajíčko, syr ) 450 3,7,10
O Ovocný tanier 700  
Extra ponuka 5A      
5B Pečená kačka, zemiakové lokše, alma paprika, uhorka 500/3ks/150 1,3,7
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény

Týždenný ponukový jedálny lístok platný od: 27.08.2018
Pondelok Polievka: 1 Hrachová 0,35 1,3,7
2 Zeleninová s cestovinou 0,35 1,3,7
27.08.2018 1 Bravčové karé Nitrianske, slovenská ryža, šalát 120/150/200/150 1,3,7
2 Bolonské špagety, syr 400/30 1,3,7
3 Kysnutí osúch s čerstvými slivkami, posýpka 300 1,3,7
4 Vyprážané kuracie stehno bez kosti v špenátovom cestíčku, dusená ryža, šalát 120/190/150 1,3,7
Z Zeleninový s kuracími kúskami 400/50  
O Ovocný šalát 500  
Extra ponuka 5A Vyprážaná treska, zemiakový šalát kyslý, múčnik 250/300/70 3,4,7,10
5B      
 
Utorok Polievka: 1 Slepačia s rezancami 0,35 1,3,7
2 Cícerová 0,35 1,3,7
28.08.2018 1 Vyprážaný karbonátok, kelový prívarok, chlieb 120/300/2ks 1,3,7
2 Francúzske zemiaky, šalát 350/150 3,7
3 Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom 300 1,3,7
4 Bravčový guláš bratislavský, cestovina 250/250 1,3,7
Z Grécke tzatziky /uhorka,kyslá smotana,/ 450 3,7
O ovocný tanier 750  
Extra ponuka 5A Vyprážaná treska, zemiakový šalát kyslý, múčnik 250/300/70 3,4,7,10
5B      
 
Streda Polievka: 1    
2    
29.08.2018 1      
2    
3 Štátny sviatok – Výročie SNP    
4    
Z      
O      
Extra ponuka 5A      
5B      
 
Štvrtok Polievka: 1 Rascová s vajcom 0,35 1,3,7
2 Fazuľová kyslá 0,35 1,3,7
30.08.2018 1 Bravčové stehno na smotane, knedľa parená 120/250/160 1,3,7
2 Tagliate s hubovo-smotanovou omáčkou, šalát 350/150 1,3,7
3 Tvarohové šatôčky 300 1,3,7
4 Kuracie soté na hubách, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1,3,7
Z Salámový šalát (saláma,paradajky,uhorka,cibuľa,kapusta,jablká,mrkva,jogurt ) 450 1,3,6,7
O Ovocný šalát 500  
Extra ponuka 5A Vyprážaná treska, zemiakový šalát kyslý, múčnik 250/300/70 3,4,7,10
5B      
 
Piatok Polievka: 1 Šampiňónová kyslá 0,35 1,3,7
2 Zeleninová s ovsenými vločkami 0,35 1,3,7
31.08.2018 1 Vyprážaný čiernohorský rezeň, dusená ryža, šalát 120/190/150 1,3,7
2 Strapačky s kyslou kapustou, slanina opražená 400/30 1,3,7
3 Jablko – maková štrúdľa 300 1,3,7
4 Hovädzí guláš pikantný, dusená ryža, šalát 250/190/150 1,3,7
Z Cestovinový s tuniakom /cibuľa,paradajky,uhorka,paprika/ 450 1,3,4,7
O Ovocný šalát 500  
Extra ponuka 5A Vyprážaná treska, zemiakový šalát kyslý, múčnik 250/300/70 3,4,7,10
5B      
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 8:20hod

( v pracovných dňoch )

objednávky a dohlášky po tomto termíne nebudú akceptované.

Od 13.11.2017 je možné objednať a dohlásiť obedové menu v deň doručenia iba výberom z ponuky

menu 1 alebo menu 6

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

V prípade že si prajete výber z celej ponuky jedálneho lístka využite možnosť objednania deň pred dodaním obedového menu najneskôr do 18:00hod na e-mailovej adrese objednavky@vasestravovanie.sk

( v pracovných dňoch )

V prípade že ste si nevybrali z dennej ponuky pripravili sme pre vás

DENNÚ PRÍLOHU K JEDÁLNEMU LÍSTKU

Menu č. 6

toto menu je možné objednať na každý pracovný deň nasledovne:

6 – Vyprážaný bravčový rezeň 110 gr. / v surovom stave /

v pondelok, štvrtok príloha dusená ryža 200 gr, šalát 0,15 kg

v utorok, piatok príloha opekané zemiaky 220 gr. šalát 0,15 kg

v stredu príloha zemiakový šalát na kyslo 250 gr.

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.