IEG Stravovacie služby

Jedálny lístok

Pondelok Polievka: 1 Hrachová 0,35 1,7
2  
01.06.2020 1 Bravčové karé námornícke, slovenská ryža, uhorka 120/150/200/80 1
2 Šampiňóny na paprike, cestovina 250/250 1
3 Jablková bublanina 300 1,3,7
4 Vyprážaný bravčový rezeň s tekvicovými jadrami, dusená ryža, uhorka 120/200/80 1,3,7
 
Utorok Polievka: 1 Slepačia s rezancami 0,35 1
2  
02.06.2020 1 Hovädzí plátok ciganský, dusená ryža, šalát 120/200/150 1
2 Červená fazuľa v paradajkách s obyčajným párkom, zemiaková placka 300/100/2ks 1,3,
3 Slivkový kysnutí osúch 300 1,3,7
4 Vyprážaný bravčový rezeň s tekvicovými jadrami, dusená ryža, uhorka 120/200/80 1
 
Streda Polievka: 1 Paradajková 0,35 1
2  
03.06.2020 1 Prírodný kurací rezeň belehradský, varené zemiaky, šalát 120/150/250/150 1,3,7
2 Ryžová kaša s kakom, banán 350/1 ks 7
3 Osie hniezdá zo škoricou 300 1,3,7,8
4 Vyprážaný bravčový rezeň v kukuričných lupienkach, varené zemiaky, uhorka 120/250/80 1,3,7
 
Štvrtok Polievka: 1 Fazuľová kyslá 0,35 1,3,
2  
04.06.2020 1 Bravčové pečené, dusená ryža s hráškom, uhorka 120/150/200/80 1,3,7
2 Dusený karfiol na pare, nivová omáčka, pene cestoviny 150/200/250 1,7
3 Palacinky s kúskami ovocia a džemom 350 1,3,7
4 Vyprážaný bravčový rezeň v sezame, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/250/60 1,7,11
 
Piatok Polievka: 1 Špenátová s vajcom 0,35 1,3,7
2  
05.06.2020 1 Zapekaný kurací rezeň so syrom a brokolicou, dusená ryža, uhorka 120/150/200/80 1,7
2 Špagety s tofu syrom a jarnou zeleninou posypané parmezánom 400/10 1,3,6
3 Makové rezance, banán 350/1 ks 1,3,
4 Vyprážaný bravčový rezeň s tekvicovými jadrami, dusená ryža, uhorka 120/200/80 1,3,7
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény
Pondelok Polievka: 1 Zeleninová zapražená 0,35 1
2  
08.06.2020 1 Bravčové karé viedenské, knedľa 120/250/160 1,7
2 Fazuľkový prívarok, varené vajce 2ks, chlieb 350/2ks/80 1,3,7
3 Osie hniezdá s orechmi a škoricou 300 1,3,8,7
4 Vyprážaný bravčový rezeň s tekvicovými jadrami, dusená ryža, uhorka 120/200/80 1,3,7
 
Utorok Polievka: 1 karfiolová 0,35 1,7
2  
09.06.2020 1 Kuracia roláda v lístkovom ceste, varené zemiaky, šalát 120/100/250/150 1
2 Rizoto so zeleninou a kuracím mäsom, uhorka 400  
3 Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom 300 1,3,7
4 Vyprážaný bravčový rezeň s tekvicovými jadrami, dusená ryža, uhorka 120/200/80 1
 
Streda Polievka: 1 Zeleninová s ovsenými vločkami 0,35 1
2  
10.06.2020 1 Divinové ragú na červenom víne, cestovina 120/250/250 1
2 Zapekaná cestovina so zeleninou, vajíčkom a šľahačkou, uhorka 400/80 1,3,7
3 Ryžový nákyp s ovocím 300 1,7
4 Vyprážaný bravčový rezeň v kukuričných lupienkach, varené zemiaky, uhorka 120/250/80 1,3,7
 
Štvrtok Polievka: 1 Hŕstková 0,35 1,3,
2  
11.06.2020 1 Hovädzia sviečková, parená knedľa 120/250/160 1,3,7
2 Brokolica parená, syrová omáčka, cestovina 150/200/250 1,7
3 Perník s čokoládou 300 1,3,7
4 Vyprážaný bravčový rezeň v sezame, varené zemiaky, šalát 120/250/60 1,7,11
 
Piatok Polievka: 1 Fazuľková kyslá 0,35 1,3,7
2  
12.06.2020 1 Zapekaný bravčový rezeň so syrom a ovocím, dusená ryža, uhorka 120/150/200/80 1,7
2 Špagety carbonara so slaninou, syr parmezán, bazalka 400/10 1,7
3 Tvarohová cestovina s cukrom, ovocie 350/1 ks 1,3,
4 Vyprážaný bravčový rezeň s tekvicovými jadrami, dusená ryža, uhorka 120/200/80 1,3,7
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény

                                                          

Pri dovoze stravy ste povinný stravu prevziať ihneď po dovoze pri vozidle, vodič je povinný mať ochranné pomôcky minimálne tvárové rúško a manipulačné rukavice, odberateľ je povinný taktiež počas odberu stravy mať minimálne tvárové rúško. Vodičovi sa prísne zakazuje vstupovať do priestorov odberateľa. V prípade nerešpektovania nebude strava dovážaná.

Pokiaľ ste v karanténe bezodkladne túto informáciu podajte obsluhe pri nahlásení objednávky.

Dôležitá informácia pre verejnosť

Verejnosti odporúčame dodržiavať preventívne opatrenia, ktoré sú účinné vo vzťahu ku kvapôčkovým nákazám

(patrí medzi ne aj COVID-19):

  • umývať si ruky často mydlom a teplou vodou, najmenej pod dobru 20 sekúnd. Ak nie je k dispozícii mydlo a voda, treba použiť dezinfekčný prostriedok na ruky na báze alkoholu
  • očí, nosa i úst sa nedotýkajte neumytými rukami
  • zakrývať si nos a ústa pri kašľaní a kýchaní jednorazovou papierovou vreckovkou a následne ju zahoďte do koša
  • vyhýbať sa blízkemu kontaktu s ľuďmi, ktorí javia príznaky nádchy alebo chrípky
  • dodržiavať vzdialenosť najmenej jeden meter medzi vami a kýmkoľvek kto kašle alebo kýcha
  • zvážiť účasť na hromadných podujatiach, respektíve oblastí s vysokou koncentráciou ľudí
  • v domácnosti dbajte na zvýšenú dezinfekciu povrchov
  • ak ste chorý, zostaňte doma a telefonicky kontaktujte svojho ošetrujúceho lekára, ktorý určí ďalší postup liečby

 

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 7:30hod

( v pracovných dňoch )

objednávky a dohlášky po tomto termíne nebudú akceptované.

Ostatné do-objednávky sú dočasne nedostupné

Objednať a dohlásiť obedové menu v deň doručenia je možné iba výberom z ponuky

menu 1 alebo menu 6

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

V prípade že si prajete výber z celej ponuky jedálneho lístka využite možnosť objednania deň pred dodaním obedového menu najneskôr do 18:00hod na e-mailovej adrese objednavky@vasestravovanie.sk

( v pracovných dňoch )

V prípade že ste si nevybrali z dennej ponuky pripravili sme pre vás

DENNÚ PRÍLOHU K JEDÁLNEMU LÍSTKU

Menu č. 6

toto menu je možné objednať na každý pracovný deň nasledovne:

6 – Vyprážaný bravčový rezeň 120 g. / v surovom stave /

v pondelok, štvrtok príloha dusená ryža 200 g, šalát 150 g.

v utorok, piatok príloha opekané zemiaky 220 g. šalát 150 g.

v stredu príloha zemiakový šalát na kyslo 250 g.

Menu so sebou – Cena 4,20€ v hotovosti, alebo 1 ks platný lístok IEG v príslušnej nominálnej hodnote, možnosť objednania aj viac porcií ( pokiaľ je platba lístkom IEG s menšou nominálnou hodnotou vyžaduje sa doplatok ) .

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.