Jedálny lístok

 
Týždenný ponukový jedálny lístok platný od: 26.02.2018
Pondelok Polievka: 1 Cícerová zo zeleninou 0,35 1,3,7,9
2 Fazuľková kyslá ( lúsková ) 0,35 1,3,10
26.02.2018 1 Prírodné bravčové na šampiňónoch, dusená tarhoňa, šalát 120/150/200/150 1,3,7,10
2 Tekvicový prívarok, dusené tofu, varené zemiaky 300/120/220 1,6,7
3 Jablkový osúch 300 1,3,7
4 Kuracie prsia vyprážané v špenátovom cestíčku, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Fazuľový s tuniakom a cestovinou 450 4,7
O Ovocný šalát 500  
 
Utorok Polievka: 1 Hydinový vývar s rezancami 0,35 1,3,9
2 Fazuľová kyslá 0,35 1,3,7
27.02.2018 1 Maďarský guláš, parená knedľa 300/160 1,3,7
2 Granatiersky pochod, kyslá uhorka 350/80 1,3,7
3 Kakaový kysnutý závin 300 1,3,7
4 Vyprážané kuracie stehno s kosťou, dusená ryža, šalát 220/220/150 1,3,10
Z Kapustový s jogurtom a vyprážaným filé /kapusta,cibuľa,zeler,jogurt/ 450 3,7,9
O Ovocný šalát 500  
 
Streda Polievka: 1 Krupicová s vajcom 0,35 1,3,4,9
2 Goralská 0,35 1,3,7
28.02.2018 1 Jemná sekaná, rajčinová omáčka, varené zemiaky 150/200/220 1,3
2 Vyprážaný encián, varené zemiaky, tatárska omáčka 100/220/60 1,3,7,10
3 Pečené lekvárové šatôčky 300 1,3,7
4 Čínské kuracie mäso, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1,3,7,10
Z Grécky šalát s feta syrom 450 3,6,7,9
O Ovocný tanier 700  
 
Štvrtok Polievka: 1 Šošovicová kyslá zo zemiakmi 0,35 1,6,7
2 Karfiolová 0,35 1,7
01.03.2018 1 Bravčové dusené na paprike, parená knedľa 120/200/160 1,3,7,10
2 Šunkové fliačky, uhorka 400/80 1,3,7
3 Lievance s džemom a čokoládou 300 1,3,7
4 Maďarský bravčový paprikáš, cestoviny 350/200 1,3,7
Z Karfiolový šalát /karfiol, paradajky, ľad. šalát, vajíčko, jogurt/ 450 1,3,6,7
O Ovocný šalát 500  
 
Piatok Polievka: 1 Zeleninová s cestovinou 0,35 1,3,7
2 Frankfurtská polievka s párkom 0,35 1,3,10
02.03.2018 1 Vyprážané bravčové stehno v sezame, zemiaková kaša, šalát 120/220/150 1,3,7,11
2 Špagety ,,Bolognese´´ 400 1,3,7
3 Dukátové buchtičky s kakaovým krémom 300 1,3,7
4 Hovädzí guláš mexický, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1,3,10
Z Listový šalát s rajčinou a mozzarella, olivový olej 450 1,3,7
O Ovocný tanier 700  
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény

 

Týždenný ponukový jedálny lístok platný od: 05.03.2018
Pondelok Polievka: 1 Cesnaková 0,35 1,3,7
2 Šošovicová s párkom 0,35 1,3,6,7
05.03.2018 1 Cigánska bravčová pečienka, dusená ryža,šalát 120,150,220/150 1,3,7
2 Farebné cestoviny s kuracím mäsom, zeleninou a syrovou omáčkou 400/150 1,3,7
3 Orešanské koláče 300 1,3,7
4 Vyprážaný čiernohorský bravčový rezeň, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Cestovinový s tuniakom /cibuľa,paradajky,uhorka,paprika/ 450 1,3,4,7
O Ovocný tanier 500  
 
Utorok Polievka: 1 Zeleninový boršč 0,35 1,3,9
2 Francúzská polievka 0,35 1,3,7
06.03.2018 1 Pečené kurča, dusená ryža s hráškom, šalát 250/100/200/150 1,3,
2 Dusené šampiňóny na cesnaku, zemiaková kaša, šalát 120,150,200/150 1,3,7
3 Šišky s džemom 300 1,3,7
4 Bravčové stehno na smotane, maslové halušky 120,200,200 1,3,7
Z Šalát zo zelenej fazuľky/fazuľka, pór, mrkva, syr, ol.olej, ocot/ 450 6,7,10
O Ovocný šalát 500  
 
Streda Polievka: 1 Fazuľová so širokými rezancami 0,35 1,3,7
2 Rascová s vajcom 0,35 1,3,7
07.03.2018 1 Prírodné kuracie prsia diabolské, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/200/60 1,3,7,10
2 Zeleninové rizoto zo sušenými paradajkami, strúhaný syr, šalát 350/30/150 1,3,7
3 Slivkový kysnutý osúch 300 1,3,7
4 Bravčové soté námornícké, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1,3,7,10
Z Cézar šalát s vyprážanými kuracími kúskami 400/50 1,3,7,10
O Ovocný tanier 700  
 
Štvrtok Polievka: 1 Slepačia s rezancami 0,35 1,3,7
2 Kelová s párkom 0,35 1,3,7
08.03.2018 1 Sviečková na smotane, knedľa parená 120,200,220 1,3,7,10
2 Špenátové lievance s bryndzou 300/80 1,3,7,10
3 Tvarohové šatôčky 300 1,3,7
4 Dalmatské čufty, slovenská ryža, šalát 130/150/200/150 1,3,7
Z Cuketový šalát /cuketa,pór,mrkva,syr/ 450 1,3,7,10
O Ovocný šalát 500  
 
Piatok Polievka: 1 Špenátová 0,35 1,3,7
2 Držková zo zemiakmi 0,35 1,3,7
09.03.2018 1 Vyprážané bravčové karé ., zemiakový šalát majonézový 130/250 1,3,7
2 Maslové halušky s vajcom, paradajkový šalát 350/150 1,3,7
3 Osie hniezdo so škoricou 300 1,3,5,7
4 Ragú z diviny, halušky 350/200 1,3,7
Z Indický cestovinový šalát /cestovina,ananás,mrkva,kuracie prsia,dresing/ 400/50 1,3,7
O Ovocný tanier 700  
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 8:20hod

( v pracovných dňoch )

objednávky a dohlášky po tomto termíne nebudú akceptované.

Od 13.11.2017 je možné objednať a dohlásiť obedové menu v deň doručenia iba výberom z ponuky

menu 1 alebo menu 6

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

V prípade že si prajete výber z celej ponuky jedálneho lístka využite možnosť objednania deň pred dodaním obedového menu najneskôr do 18:00hod na e-mailovej adrese objednavky@vasestravovanie.sk

( v pracovných dňoch )

V prípade že ste si nevybrali z dennej ponuky pripravili sme pre vás

DENNÚ PRÍLOHU K JEDÁLNEMU LÍSTKU

Menu č. 6

toto menu je možné objednať na každý pracovný deň nasledovne:

6 – Vyprážaný bravčový rezeň 110 gr. / v surovom stave /

v pondelok, štvrtok príloha dusená ryža 200 gr, šalát 0,15 kg

v utorok, piatok príloha opekané zemiaky 220 gr. šalát 0,15 kg

v stredu príloha zemiakový majonézový šalát 220 gr.

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.