IEG Stravovacie služby

Jedálny lístok

Extra Ponuka – Cena 8,60€ v hotovosti, alebo 2 ks platné lístky IEG v príslušnej nominálnej hodnote minimálne 7,60€, možnosť objednania aj viac porcií.
Menu so sebou – Cena 4,20€ v hotovosti, alebo 1 ks platný lístok IEG v príslušnej nominálnej hodnote, možnosť objednania aj viac porcií ( pokiaľ je platba lístkom IEG s menšou nominálnou hodnotou vyžaduje sa doplatok ) .
Týždenný ponukový jedálny lístok platný od: 12.11.2018
Pondelok Polievka: 1 Cesnaková 0,35 1,3,7
2 Hrachová s krúpami 0,35 1,3,7
12.11.2018 1 Bravčové stehno frankfurtské, dusená ryža s kukuricou, šalát 120/150/200/150 1,3,7
2 Tekvicový prívarok, dusené tofu, varené zemiaky 250/130/230 1,3,7
3 Kysnutý tvarohový koláč 300 1,3,7
4 Vyprážané kuracie prsia so sezamom, dusená ryža s kukuričkou, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Cestovinový s tuniakom/cibuľa, paradajka, uhorka, paprika/ 450 1,3,4,7
O Ovocný tanier 700  
    Bagetový balíček/ bageta debrecínska, voda 0,5 lt, keks/ 240/0,5/0,035 1,3
  Bravčový rezeň vyprážaný, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
 
Utorok Polievka: 1 Hovädzia so zeleninou a cestovinou 0,35 1,9
2 Brokolicová krémová 0,35 1,3,4,7
13.11.2018 1 Plnená paprika,paradajková omáčka, varené zemiaky 120/150/250 1,3,7
2 Granatiersky pochod, kyslá uhorka 350/80 1,3,4,7
3 Ryžový nákyp s ovocím, sirup 300/50 1,3,7
4 Bratislavský bravčový guláš, parená knedľa 120/170/160 1,3,7
Z Šalát zo zelenej fazuľky /fazuľka, pór, mrkva, syr, olivový olej, ocot/ 450 7,9
O Ovocný šalát 500  
    Bagetový balíček/ bageta šunková, voda 0,5 lt, jablko/ 240/0,5/120 1,3
  Bravčový rezeň vyprážaný, opekané zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
 
Streda Polievka: 1 Rascová s vajcom 0,35 1,3,7
2 Paradajková s bulgurom 0,35 1,3,7
14.11.2018 1 Hovädzie mäso burgundské/brusnice, červené víno/, parená knedľa 120/170/150 1,3,7
2 Koložvárska kapusta, varené zemiaky 300/230 1,3,7
3 Tvarohová žemľovka s jablkami 300 1,3,7
4 Morčacie stehno na šampiónoch, dusená tarhoňa, šalát 120/150/200/150 1,3,7
Z Cézar šalát s kuracím mäskom,krutóny 400/50 1,3,7
O Ovocný tanier 700  
    Bagetový balíček/ bageta s kuracím mäsom, voda 0,5 lt, jablko/ 240/0,5/120 1,3
  Bravčový rezeň vyprážaný, majonézový šalát 120/250 1,3,7
 
Štvrtok Polievka: 1 Slepačia s rezancami 0,35 1,7
2 Kapustová s klobáskou 0,35 1,3,7
15.11.2018 1 Kuracie prsia zapekané s ananásom a syrom, dusená ryža, šalát 120/100/200/150 1,3,7
2 Pečená klobáska,varené vajce,fazuľový prívarok chlieb 80/1ks/300/80 1,3,7
3 Šišky s džemom 300/50 1,3,7
4 Hovädzie kocky na poľovnícky spôsob, slovenská ryža, šalát 120/150/200/150 1,3,7
Z Cuketový šalát /cuketa, pór, mrkva, syr/ 450 7
O Ovocný šalát 500  
    Bagetový balíček/ bageta debrecínska, voda 0,5 lt, keks/ 240/0,5/0,035 1,3
  Bravčový rezeň vyprážaný, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
 
Piatok Polievka: 1 Fazuľová kyslá so zemiakmi 0,35 1,3,7
2 Šajtlava 0,35 1,3,7
16.11.2018 1 Vyprážané kuracie stehno vykostené, zemiaková kaša, šalát 120/220/150 1,3,7
2 Držky na maďarský spôsob, chlieb 320/80 1,3,7
3 Zemiakové slivkové knedle s makom 300/30 1,3,8
4 Kuracie soté v nivovo – smotanovej omáčke s hubami, cestovina 120/150/200 1,3,7
Z Grécky šalát/paradajka, uhorka,paprika,cibuľa, feta syr,olivový olej/ 450 1,3,7,10
O Ovocný tanier 700  
    Bagetový balíček/ bageta šunková, voda 0,5 lt, jablko/ 240/0,5/120 1,3
  Bravčový rezeň vyprážaný, opekané zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény
Týždenný ponukový jedálny lístok platný od: 19.11.2018
Pondelok Polievka: 1 Cícerová so zeleninou 0,35 1,9
2 Fazuľková kyslá 0,35 1,7
19.11.2018 1 Prírodné bravčové karé na rasci, dusená tarhoňa, šalát 120/150/200/150 1,3,
2 Zemiakový prívarok, varené vajce,chlieb 300/200/0,90 1,3,7
3 Kysnutý kakaový koláč 300 1,3,7
4 Vyprážané kuracie černohorské, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z Cestovinový so syrom a šunkou, zeleninou 450 1,3,7
O Ovocný tanier 700  
  5 Bagetový balíček / bageta debrecínska, voda 0,5 lt, keks/ 240/0,5/0,35 1,3,7
6 Bravčový rezeň vyprážaný, opekané zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
 
Utorok Polievka: 1 Kurací vývar s rezancami 0,35 1,3,9
2 Tekvicová kyslá 0,35 1,3,7
20.11.2018 1 Hovädzie varené, chrenová omáčka,parená knedľa 120/200/160 1,3,7
2 Pikantná cestovina s údeným mäsom, syr 400/0,02 1,3,7
3 Palacinky s džemom, čokoládová poleva 300/0,05 1,3,7
4 Pečené kuracie prsia, hubové rizoto,šalát 120/220/150 1,3,
Z Coleslaw s jogurtom a vyprážaným filé/kapusta, cibuľa, zeler,mrkva, jogurt/ 450 4,7,9
O Ovocný šalát 500  
  5 Bagetový balíček / bageta debrecínska, voda 0,5 lt, keks/ 240/0,5/0,35 1,3,7
6 Vyprážaný bravčový rezeň,dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
 
Streda Polievka: 1 Krupicová s vajcom 0,35 1,3,9
2 Goralská 0,35 1,7
21.11.2018 1 Čevabčiči, tatárska omáčka, varené zemiaky 150/0,05/250/ 1,3,7,10
2 Špenát, varené vajce, varené zemiaky 200/2ks/250 1,3,7
3 Dukátové buchtičky s kakaovým krémom 250/0,02 1,3,7
4 Hovädzie kocky na spôsob stroganov, dusená ryža, šalát 120/150/200/150 1,7
Z Šalát salámový so zeleninou 400/50 1
O Ovocný tanier 700  
  5 Bagetový balíček / bageta debrecínska, voda 0,5 lt, keks/ 240/0,5/0,35 1,3,7
6 Vyprážaný bravčový rezeň, majonézový šalát 120/200/150 1,3,7,
 
Štvrtok Polievka: 1 Šošovicová kyslá so zemiakmi 0,35 1,7
2 Karfiolová 0,35 1,7
22.11.2018 1 Segedínsky guláš, parená knedľa 300/160 1,3,9
2 Ryžové rezance so zeleninou a kuracím mäsom 400 1,3,7
3 Osie hniezda s orechmi 300 1,3,7
4 Vyprážaný syr, varené zemiaky, tatárska omáčka 120/250/0,05 1,3,7
Z Čínsky šalát, grilované tofu /kukurica, pór, mrkva,šampióny, arašidy/ 450 5,6,7
O Ovocný šalát 500  
  5 Bagetový balíček / bageta debrecínska, voda 0,5 lt, keks/ 240/0,5/0,35 1,3,7
6 Bravčový rezeň vyprážaný, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
 
Piatok Polievka: 1 Zeleninová s cestovinou 0,35 1,3,9
2 Frankfurtská polievka s párkom 0,35 1,3,9
23.11.2018 1 Vyprážaný bravčový rezeň,dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
2 Špagety ,,Bologne-se“, syr 400/0,02 1,3,7,9
3 Tvarohový nákyp s ovocím 300 1,3,7
4 Hovädzí guláš znojemský, ryža so zeleninou,šalát 120/150/200/150 1
Z Jarný šalát / listový, reďkovka, cibuľa, kukurica, syr, vajíčko/ 450 3,7,10
O Ovocný tanier 700  
  5 Bagetový balíček / bageta debrecínska, voda 0,5 lt, keks/ 240/0,5/0,35 1,3,7
6 Bravčový rezeň vyprážaný, opekané zemiaky, šalát 120/250/150 1,3,7
dátum č názov a popis ponúkaného jedla vrátane prílohy váha – objem (jednotka) alergény

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 7:30hod

( v pracovných dňoch )

objednávky a dohlášky po tomto termíne nebudú akceptované.

Od 13.11.2017 je možné objednať a dohlásiť obedové menu v deň doručenia iba výberom z ponuky

menu 1 alebo menu 6

objednávanie e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

V prípade že si prajete výber z celej ponuky jedálneho lístka využite možnosť objednania deň pred dodaním obedového menu najneskôr do 18:00hod na e-mailovej adrese objednavky@vasestravovanie.sk

( v pracovných dňoch )

V prípade že ste si nevybrali z dennej ponuky pripravili sme pre vás

DENNÚ PRÍLOHU K JEDÁLNEMU LÍSTKU

Menu č. 6

toto menu je možné objednať na každý pracovný deň nasledovne:

6 – Vyprážaný bravčový rezeň 110 gr. / v surovom stave /

v pondelok, štvrtok príloha dusená ryža 200 gr, šalát 0,15 kg

v utorok, piatok príloha opekané zemiaky 220 gr. šalát 0,15 kg

v stredu príloha zemiakový šalát na kyslo 250 gr.

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.