Jedálny lístok

Pondelok Polievka: Kôprová so zemiakmi na kyslo 0,35 1,7
22.01.2018 Polievka: Zeleninová s cestovinou 0,35 1,3,7
1/ Hovädzie varené, chrenová omáčka, knedľa parená 120/220/160 1,3,7
2/ Rizoto z kuracím mäsom, strúhaný syr, šalát 300/30/150 1,7
3/ Pečené buchty s nutelou 300 1,3,7
4/ Kuracie prsia vyprážané v syrovom cestíčku, dusená ryža, šalát 120/220/150 1,3,7
Z/ Indický cestovinový šalát /cestovina,ananás,mrkva,kuracie prsia,dresing/ 450 ,3,7
O/ Ovocný tanier 700
Utorok Polievka: Slepačí vývar s rezancami 0,35 1,3,
23.01.2018 Polievka: Hrachová s párkom 0,35 1,7
1/ Kuracia roláda v lístkovom ceste, zemiaková kaša, šalát 150/220/150 1,3,7
2/ Zeleninové rizoto, strúhaný syr, šalát 300/30/150 1,7
3/ Šišky s džemom 300/50 1,3,7
4/ Bravčové dusené na hrášku, dusená ryža, šalát 120/150/220/150 1,7
Z/ Šalát zo zelenej fazuľky/fazuľka, pór, mrkva, syr, ol.olej, ocot/ 450 7,9
O/ Ovocný šalát 500
Streda Polievka: Rajčinová s ryžou 0,35 1,7
24.01.2018 Polievka: Šampiňónová krémová 0,35 1,7
1/ Vyprážané kuracie prsia, dusená ryža s hráškom, šalát 120/220/150 1,3,7
2/ Francúzske zemiaky, šalát 350/150 1,3,7
3/ Osie hniezda s hrozienkami 300 1,3,7,8
4/ Hovädzie na znojemský spôsob, dusená tarhoňa, šalát 120/150/220/150 1,7
Z/ Cuketový šalát /cuketa,pór,mrkva,syr/ 450 7,9
O/ Ovocný tanier 700
Štvrtok Polievka: Rascová s vajcom 0,35 1,3,7
25.01.2018 Polievka: Cícerová s párkom 0,35 1,7
1/ Bravčové pečené, dusená kapusta, knedľa 120/200/160 1,3,7
2/ Bryndzové halušky, mlieko 300/150 1,3,7
3/ Ryžový nákyp s ovocím, sirup 300/30 1,3,7
4/ Vyprážaný mletý rezeň zo syrom, zemiaková kaša, šalát 130/220/150 1,3,7
Z/ Cestovinový s tuniakom /cibuľa,paradajky,uhorka,paprika/ 450 7,9
O/ Ovocný šalát 500
Piatok Polievka: Rybacia na paprike 0,35 1,7
26.01.2018 Polievka: Hovädzí vývar zo zeleninou a rezancami 0,35 1,3,7
1/ Bravčový gordon-blue, varené zemiaky, šalát 120/240/150 1,3,7
2/ Grilovaný tofu syr, varené zemiaky, tatárska omáčka 130/220/60 1,3,6,7
3/ Ryžová kaša s kakaom a ovocim 300 1,3,7
4/ Kuracie prsia orientálne, dusená ryža, šalát 120/150/220/150 1,7
Z/ Nemecký šalát /zemiaky, uhorka,mrkva,jablko,pomaranč, hláv. šalát/ 450 7,9
O/ Ovocný tanier 700

Pondelok Polievka: Hovädzia zo zeleninou a cestovinou 0,35 1,3,7
29.01.2018 Polievka: Kapustová s paradajkovým pretlakom 0,35 1
1/ Bravčové stehno záhradnické, slovenská ryža, šalát 120/150/200/150 1,3,7
2/ Šošovicový prívarok, varené vajce 1ks, párok 2ks, chlieb 300/1/2/80 1,3,7
3/ Makový kysnutí závin 300 1,3,7
4/ Vyprážené kuracie prsia čiernohorské, dusená ryža, šalát 120/200/150 1,3,7
Z/ Šošovicový šalát /šošovica,mrkva,zeler,paradajka,paprika,uhorka,cibuľa/ 450 3,6,9
O/ Ovocný tanier 700
Utorok Polievka: Cibuľová s rezancami 0,35/40 1
30.01.2018 Polievka: Šošovicová kyslá 0,35 1,3,7
1/ Maďarský guláš, parená knedľa 350/160 1,3,7
2/ Špagety carbonara 400 1,3,7,10
3/ Hanácké koláče 300 1,3,7
4/ Údená krkovička varená, hrachová kaša, chlieb 120/250/80 1,3,7
Z/ Coleslaw s jogurtom a vyprážaným filé /kapusta,cibuľa,zeler,jogurt/ 400/50 3,7,4,9
O/ Ovocný šalát 500
Streda Polievka: Krupicová s vajcom 0,35/40 1,3,7
31.01.2018 Polievka: Goralská 0,35 1,7
1/ Bravčová pochúťka v zemiakovej placke, šalát 350/150 1,3,7
2/ Strapačky s kyslou kapustou 400 1,3,7
3/ Parené buchty s džemom a kakaom 300 1,3,7
4/ Paprikáš z bravčového mäsa, cestovina 120/200/200 1,3,7
Z/ Grécky šalát s feta syrom 400/50 6,7
O/ Ovocný tanier 700
Štvrtok Polievka: Hrstková polievka 0,35/40 1,3,7
01.02.2018 Polievka: Kulajda 0,35 1,3,7
1/ Sviečková na smotane, parená knedľa 120/220/160 1,3,7
2/ Dusená hliva v hubovej omáčke, cestovina 120/220/200 1,3,7
3/ Lievance s džemom a čokoládou 300/ 1,3,7
4/ Bratislavský bravčový guláš, kolienka 300/200 1,3,7
Z/ Karfiolový šalát /karfiol,paradajky,ľad.šalát,vajíčko,jogurt/ 450 3,6,9
O/ Ovocný šalát 500
Piatok Polievka: Fazuľová s mrkvou 0,35/40 1,7
02.02.2018 Polievka: Brokolicová krémová 0,35 1,7
1/ Vyprážaný bravčový rezeň, hrášková ryža, šalát 120/220/150 1,3,7
2/ Ryžové rezance so zeleninou 350 1,3,7,6
3/ Tvarohová žemľovka s jablkami 300 1,3,7
4/ Hovädzí tokáň na červenom víne, dusená ryža s hráškom, šalát 120/150/200/150 1,3,7
Z/ Kurací šalát šampiňónový s cestovinou/cibuľa,šampiňóny,jogurt,cestovina/ 400/50 3,7,4,9
O/ Ovocný tanier 700

Objednávky a dohlášky obedového menu v deň doručenia je možný do 8:20hod

( v pracovných dňoch )

objednávky a dohlášky po tomto termíne nebudú akceptované.

Od 13.11.2017 je možné objednať a dohlásiť obedové menu v deň doručenia iba výberom z ponuky

menu 1 alebo menu 6

Objednávanie prostredníctvom telefonátu je možné iba do 13.11.2017 od uvedeného dátumu je možné objednávanie iba e-mailom na elektronickej adrese

objednavky@vasestravovanie.sk

V prípade že si prajete výber z celej ponuky jedálneho lístka využite možnosť objednania deň pred dodaním obedového menu najneskôr do 18:00hod na e-mailovej adrese objednavky@vasestravovanie.sk

( v pracovných dňoch )

V prípade že ste si nevybrali z dennej ponuky pripravili sme pre vás

DENNÚ PRÍLOHU K JEDÁLNEMU LÍSTKU

Menu č. 6

toto menu je možné objednať na každý pracovný deň nasledovne:

6 – Vyprážaný bravčový rezeň 110 gr. / v surovom stave /

v pondelok, štvrtok príloha dusená ryža 200 gr, šalát 0,15 kg

v utorok, piatok príloha opekané zemiaky 220 gr. šalát 0,15 kg

v stredu príloha zemiakový majonézový šalát 220 gr.

Objednávanie stravy pri objednávkovom systéme : nahlásenie počtu stravných jednotiek na základe aktuálneho jedálneho lístka deň vopred.

Objednávky stravných jednotiekObjednavky
tel.: 0917 111 552

elektronické a emailové  objednávky  objednavky@vasestravovanie.sk

Objem polievky je uvedený v litroch. Pri výrobe jedál neboli použité GMO suroviny
Hmotnosť mäsovej zložky je uvedená v surovom stave. Hmotnosť príloh je uvedená v hotovom stave.  Jedálny lístok zostavil: Igor Goruša .  Zmena jedálneho lístku z dôvodu zásobovania je vyhradená. Vaše želania,námety i sťažnosti píšte na e-mailovú adresu: Igor.gorusa@vasestravovanie.sk

Možné alergény obsiahnuté v jedlách sú uvedené v jedálnom lístku podľa príslušného označenia: 

1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem: pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu, obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich okrem rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov, rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.
5. Arašídy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich okrem úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1),   prírodných zmesných tokoferolov(E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu,
prírodného D-alfatokoferolacetátu, D-alfatokoferolsukcinátu sójového
pôvodu, fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejv sójového
pôvodu, fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.
7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu, laktitolu.
8. Orechy ( t.j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy (Carya illinoiesis (Wangenh).K. Koch), para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich ) okrem orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu  určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sézamové semená a výrobky z nich.
12. Kysličník síričitý a síričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené  ako SO2.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Príklad označovania alergénov v jedálnom lístku:
č. Názov jedla                                        objem/g                     gramáž jedla     alergény
1. Polievka Fazuľková kyslá, chlieb   0,35/40                                                      1,7
2. Hovädzie mäso varené, kôprová omáčka, knedľa         100/200/160       1,3,7
Polievka Fazuľová kyslá obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 7.Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)
Hlavné jedlo č1 teda obsahuje podľa príslušného označenia „ alergény „ : 1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,  kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich, 3.Vajcia a výrobky z nich, 7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy)

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES, pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Preto sa táto povinnosť vzťahuje aj na prevádzkovateľov zariadení školského stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu.